Loods13 start in 2020 met theaterlessen voor (licht) verstandelijk beperkten

Regio/Emmen – Loods13 start dit jaar met een theaterlessen voor (licht) verstandelijk beperkten.

De lessen zullen verzorgd worden door Laurens Gras, voorheen leerling bij Loods13 en onlangs afgestudeerd als dramatherapeut. De lessen starten op maandag 27 januari en worden aangepast aan de specifieke behoeften van de leerlingen en de groep.

Leuke doelgroep

Loods13 geeft al theaterlessen aan een brede groep leerlingen, van jong tot oud. Waarom de theaterschool besloten heeft deze specifieke groep ook les te gaan geven, legt Gras uit: “deze doelgroep is ontzettend leuk omdat ze vaak van nature zoveel creativiteit bezitten. Loods13 wil deze jongeren heel graag een kans geven om deze creativiteit te uiten en zich hierin verder te ontwikkelen. In de lessen is het hoofddoel om beter te leren spelen, maar Loods13 biedt veel meer dan dat. De ontwikkeling van de jongere staat centraal”.

Laagdrempelig en uitdagend

De lessen zijn in principe hetzelfde als de andere theaterlessen die Loods13 aanbiedt. “De werkvormen en opdrachten die worden aangeboden zullen overeenkomen, omdat ik het belangrijk vind dat jongeren worden uitgedaagd,” aldus Gras. “Door deze uitdaging zullen zij groeien in hun spelontwikkeling. Wel zullen de opdrachten laagdrempelig worden ingezet, zodat het meer aansluit bij hun belevingswereld. Met laagdrempelig wordt bedoeld dat opdrachten ‘simpeler’ worden aangeboden of dat ik, als docent, mee zal spelen en/of voorbeelden zal geven.”

De lessen zijn bedoeld voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Dit houdt in dat je beperkt bent in je cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling. De lessen zijn 10x op maandag van 16.30 – 18.00 uur en de deelnamekosten zijn € 120,-.

Meer informatie: https://loods13.nl/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!