Cultuurprijs Emmen 2019 voor singer-songwriter Hannah Mae

Regio/Emmen – De Cultuurprijs Emmen 2019 is voor singer- songwriter Hannah Mae.  Zij is als winnaar van de Aanmoedigings Cultuurprijs 2019 gekozen uit twee tegenkandidaten. Vrijdag 3 januari nam zij deze prijs, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen, in ontvangst.

Platencontract

Hannah Mae was elf toen ze haar eerste liedje zong en speelde op gitaar.
Tegenwoordig zingt ze zelfgeschreven nummers op volwassen podia. Grote namen als Daniël Lohues, Ilse DeLange en Jeff Zwart helpen haar bij het schrijven en ze heeft onlangs een platencontract bij het label van Ilse DeLange. Sinds kort is haar eerste nummer officieel uit en dat is meteen gebruikt voor een reclamespotje van Plus Supermarkt!

Genomineerden

Naast Hannah Mae waren theatermaker Job van Duinen, dichter/schrijver Eva Broekmann en singer-songwriter Justin Ripassa genomineerd voor de Aanmoedigings Cultuurprijs 2019.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Ook nieuwe initiatieven voor het culturele leven in Emmen kwamen in aanmerking. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 1.000,-. De Bibliotheek Emmen was ook dit keer weer de organisator van de Cultuurprijs Emmen. De publieks- en jurystemmen samen bepaalden de winnaar van de aanmoedigingsprijs.

(Foto: Boudewijn Benting)