Stijging aantal woninginbraken of poging daartoe

Klazienaveen – Er zijn in Zuidoost Drenthe de afgelopen paar maanden een sterk stijgend aantal woninginbraken of een poging daartoe bij de politie bekend.

Op misdaad in kaart van de politie worden er woninginbraken of een poging daartoe bijgehouden. In Emmen zelf was de stijging het sterkst, met maar liefst 38 van wat tot dusver bekend is, op de kaart. De eerstvolgende op de ranglijst is Nieuw-Amsterdam, met 13 geregistreerde inbraken.

In Klazienaveen en Nieuw-Dordrecht zijn er tot dusver “slechts” 4 bekend. Het totaal tot dusver van de in de regio bekende aantallen is 90 in de afgelopen maanden.

Woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken.

Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Kijk voor belangrijke tips door de politie verstrekt hier.

Contact met de politie:

Spoedmelding bel: 112
Geen spoed: 0900-8844

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!