Alle nieuws over de 2020 editie Triathlon Klazienaveen

Klazienaveen – Zondag 23 augustus 2020 is het weer zover: Triathlon in Klazienaveen. Met dit jaar voor het eerst de Familietriathlon! De inschrijving is vanaf 1 januari 2020 geopend.

Stimulans breedtesport

Naast de diverse wedstrijden voor de individuele deelnemers zal de Stichting Triathlon Klazienaveen gastheer zijn voor 3 divisies van de Nederlandse Teamcompetities. Mede door de jeugd- en kinder- en familietriathlon en de mogelijkheid tot estafette op bijna iedere afstand zal ook de breedtesport extra worden gestimuleerd. Triathlon Klazienaveen is er voor iedereen!

Al vele jaren verschijnen top-atleten uit heel Nederland aan de start van onze triathlons. Inmiddels hebben ook atleten uit omringende landen onze triathlon ontdekt. Er zal weer sterk gestreden gaan worden voor de titels op ons mooie en snelle parcours. Op de Olympische- en Sprinttriathlon is het tevens mogelijk om in teamverband mee te doen.

Teamcompetities

Op zondag 23 augustus zullen de Teamcompetities Klazienaveen weer aandoen met vijf wedstrijden in het NTB Teamcompetitie-circuit. Dit jaar maakt Klazienaveen deel uit van de 2e, 3e en 4e Divisie Noord. Hierdoor mogen ook het 1e dames en 2e herenteam van het lokale Triathlonteam “De Boks” aantreden tijdens de wedstrijd in Klazienaveen.

Kindertriathlon

Natuurlijk worden ook de “trouwe jongste deelnemers” niet vergeten. Zo start de dag net als andere jaren met de kindertriathlon voor alle enthousiaste kinderen geboren tussen 2008 en 2015. Ook hierbij kan zowel individueel als in teamverband worden deelgenomen. Gezwommen wordt er in het Neptunusbad. Bij het fietsonderdeel mogen er geen racefietsen gebruikt gaan worden.

Jeugdtriathlon

Voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar wordt een speciale 1/16e triathlon georganiseerd waarbij wordt gezwommen in het van Echtenskanaal. Deze wedstrijd lijkt hierdoor meer op de “triathlon voor volwassenen. ” Ook hier kan zowel individueel als in teamverband worden meegedaan. Bij deze afstand mogen juist wel racefietsen worden gebruikt, maar natuurlijk ook stadsfietsen en ATB’s.

Nieuw: Familietriathlon!

Nieuw dit jaar, uniek in Nederland, is de Familietriathlon. Kinderen of mensen met een beperking kunnen samen met een familielid, vriend, etc. de triathlon afleggen op hun eigen niveau. Geheel samen of één onderdeel in estafettevorm. Het staat je geheel vrij. Beleef samen de Triathlon Klazienaveen!

Vol programma

Het belooft een vol programma te worden op deze mooie wedstrijddag. Door de vele atleten die Klazienaveen op deze dag aandoen, de spannende strijd die zich zal ontvouwen en de vele doorkomsten in ons prachtige dorp zullen zal het een prachtige dag worden voor zowel de atleten als het publiek. Vorig jaar namen ruim 1200 atleten deel aan de verschillende afstanden van de Triathlon Klazienaveen.

Inschrijving

Triathlon Klazienaveen biedt iedereen de mogelijkheid om de triathlon te beleven op eigen niveau! De inschrijving voor de Triathlon Klazienaveen is vanaf 1 januari 2020 mogelijk! Bij inschrijving voor 1 juni 2020 geldt een lager tarief.

Enquête

Help de Stichting Triathlon Klazienaveen en win een gratis startbewijs!
Onder alle invullers van onderstaande enquête wordt op 1 januari een gratis startbewijs verloot!
https://forms.gle/U2YbprNwfeDUk3Fy6

Website

Neem een kijkje op de geheel vernieuwde website van triathlon Klazienaveen: www.triathlonklazienaveen.nl , met veel informatie over de wedstrijden, parcoursen, inschrijfmogelijkheden, vrijwilligers, etc.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!