Inwonersinitiatieven maken kans op een Waarderingsprijs

Emmen/Regio – Inwonersinitiatieven maken kans op een Waarderingsprijs! In iedere wijk of buurt van de gemeente Emmen zijn groepen inwoners actief. Zij bedenken en voeren allerlei ideeën uit om hun wijk of buurt mooier te maken.

Een mooie gemeente maak je samen!

De gemeente Emmen juicht deze initiatieven van harte toe en stelt een waarderingsprijs beschikbaar voor het beste inwoners-initiatief van het afgelopen jaar. Burgemeester Eric van Oosterhout: “Ik heb veel waardering voor die grote groep inwoners, die iets doet voor hun buurt of wijk. Met deze prijs willen we dat nog eens benadrukken. De prijs is ook bedoeld om ideeën op te doen en van elkaar te laten leren. Wat mij betreft komen er in 2020 nog veel meer nieuwe initiatieven bij. Want een mooie gemeente maak je samen!”

Vanaf nu kan iedereen een initiatief indienen voor deze prijs. Dat kan via de website gemeente.emmen.nl of door een formulier op te vragen bij het gemeentehuis of één van de gemeentewinkels.

Hoe werkt het?

Elke inwoner van de gemeente Emmen kan een initiatief indienen tot 1 februari 2020. Het initiatief mag een idee, plan of project uit eigen buurt zijn of uit een andere buurt binnen de gemeente Emmen. Uit de inzendingen gaat een jury vier initiatieven selecteren.

Inwoners kunnen daarna stemmen op een van de vier genomineerden. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-. De bekendmaking van de winnaar is op 17 maart 2020, tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners.

Voorwaarden

Het moet gaan om een organisatie, groep of vereniging die actief is binnen de  gemeente Emmen.
1. Er werken vrijwilligers aan mee.
2. Het heeft een maatschappelijk belang.
3.Het idee, project of initiatief:
– vond plaats in 2019
– werd eventueel vóór 2019 gestart
– hoeft niet beëindigd te zijn in 2019