Nieuwe entree voor het Rensenpark

Emmen/Regio – Het Rensenpark krijgt een nieuwe entree. De gemeente Emmen wil volgend jaar het gebouw ‘het Biochron’ in het Rensenpark slopen.

Vervolgens wordt het gebied opnieuw ingericht, om het park beter aan te laten sluiten op het centrum. Aanleiding hiervoor zijn vooral de slechte staat van het gebouw en de hoge kosten voor energie en onderhoud, maar ook de wens om een betere entree voor het park te realiseren.

Decor

Wethouder Jisse Otter over de sloop van het Biochron: “Het park is het decor van steeds meer aansprekende initiatieven en evenementen en vormt een waardevolle aanvulling op het centrum. Tegelijkertijd stelt de financiële situatie van onze gemeente ons voor lastige keuzes. We kunnen de komende jaren, alleen al vanwege de onderhouds- en energiekosten, niet alle gebouwen in het park behouden. Het Biochron is in slechte staat en legt een groot beslag op het beschikbare budget. Daarnaast kan sloop van het Biochron de ruimte bieden om het park een open en groene verbinding met het centrum te geven, waarbij de drie villa’s centraal in het groen komen te staan. Dit past goed, omdat we het park nog meer willen verbinden met het centrum.”

Beëindiging huurcontracten

In januari wordt dit voornemen met de gemeenteraad besproken. Daarna worden de lopende huurcontracten tot uiterlijk 1 oktober 2020 verlengd. Alle betrokken partijen zijn inmiddels ingelicht.

Waardering

De stap om de raad voor te stellen de verhuur van het Biochron te beëindigen is niet makkelijk, aldus wethouder Robert Kleine van Cultuur: “De huidige huurders van het Biochron zijn heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het Rensenpark tot een broedplaats voor kunst en cultuur. We hebben veel waardering voor deze pioniers. Zij hebben de toon gezet, daar kunnen we nu mee verder.”