Malafide “pakketbezorgers” actief

Klazienaveen/Regio – De politie van Zuidoost Drenthe waarschuwt voor malafide “pakketbezorgers” die de afgelopen dagen actief in de regio bezig zijn.

Er wordt door de zogenaamde pakketbezorgers gevraagd om 1 euro af te rekenen voor het nogmaals aanbieden van het pakketje. Afgelopen dagen zijn er in geheel Drenthe veel meldingen bij de politie binnengekomen over deze werkwijze van de zogenaamde “pakketbezorgers”.

1 Euro

Het blijkt dat slachtoffers die wat moeilijker ter been zijn, gebeld worden door een anoniem nummer met de mededeling dat er geprobeerd is een pakketje te bezorgen, maar dat men niet thuis was. Hierop wordt door de geadresseerde aangegeven dat deze niet in de mogelijkheid is om het pakketje op te halen. De”pakketbezorger” biedt daarop aan om het pakketje opnieuw af te leveren voor een bedrag van 1 Euro.

Voor de levering van het “pakketje” wordt er dus telefonisch contact gezocht met de slachtoffers. Wordt u op een dergelijke wijze benaderd door een “pakketbezorger”, schroom dan niet en informeer gelijk de politie! Ook als het pakket nog bezorgd gaat worden.

informeren van ouderen

De politie beseft terdege dat niet iedereen de beschikking heeft over Facebook. Zij vragen u dan ook om uw ouders en/of grootouders te informeren over deze werkwijze en het verzoek te bellen als zij iets niet vertrouwen!

Iets te melden? Neem contact op met de politie en bel met 0900-8844.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!