Uitstekende opkomst voor ‘Beleef het Kerstverhaal’ in Klazienaveen

Klazienaveen – De bijzonder slechte weerscondities vormden gezien de opkomst geen belemmering om aan de wandeling ‘Beleef het Kerstverhaal’ in Klazienaveen deel te nemen.

Meer dan honderd mensen trokken zaterdagavond 14 december de stoute schoenen of laarzen aan en hun regenjas, en namen daarnaast ook een paraplu mee. MSL_3360webEn dat was echt niet overbodig! Het erg koude regenwater, het was slechts een graad of 2, kwam met bakken uit de lucht vallen. MSL_3354web
De start vond plaats vanuit de St. Henricuskerk waar de deelnemers buiten hartelijk ontvangen werden met een brandende vuurkorf en binnen met een kop koffie en de muzikale begeleiding van een koor. MSL_3368webOnder begeleiding van een verklede gids werd er in groepjes van ongeveer 15 personen vertrokken.
Onverschrokken probeerden de deelnemers er toch wat van te maken. Veel werk was er verricht door de vrijwilligers. Overal langs de route lagen de glazen potjes met een echt brandend kaarsje de route wat te verlichten. En de verklede vrijwilligers vertelden onderweg op vele locaties een stukje van het kerstverhaal, buiten staand in de koude regen… MSL_3375webEnkelen hadden een partytent opgebouwd en weer anderen stonden in het centrum onder een luifel wat te stampen met hun voeten of maakten gebruik van de achterklep van hun auto. De verkeersregelaars van SEVO Klazienaveen zorgden ervoor dat het evenement veilig was voor de deelnemers.
Organisator van het geheel, de Oecumenische Werkgroep Klazienaveen kan tevreden terugkijken. MSL_3379web

Lees ook: https://klazienaveenlokaal.nl/2019/12/10/wandel-mee-langs-de-lichtjesroute-en-beleef-het-kerstverhaal/