Vrijwillige Energiecoaches gezocht door gemeente

Emmen/Regio – Vrijwillige Energiecoaches gezocht. De gemeente Emmen en het Drenthe College gaan een training geven om vrijwilligers op te leiden tot energiecoaches.

Hoewel de markt al een gebrek kent aan vrijwilligers bij de diverse sportevenementen in de regio, doen de gemeente en het Drenthe College toch een poging om mensen in een vrijwilligerstraject te krijgen.

De nieuw op te leiden vrijwillige energiecoach geeft inwoners van de gemeente Emmen meer inzicht en handige tips om hun energierekening naar beneden te krijgen. In januari en februari van het komende jaar start de training tot energiecoach.

ook huisbezoeken af leggen

Er is in eerste instantie ruimte voor 20 cursisten. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen. De training vindt plaats op Drenthe College. Na afloop blijven de coaches verbonden aan het Drenthe College. Huisbezoeken worden van hieruit gecoördineerd en het benodigde materiaal wordt beschikbaar gesteld.

Aanmelden

Aanmelden voor de training kan via de website www.emmengeeftenergie.nl. Woensdagavond 18 december is een introductiebijeenkomst gepland voor meer informatie over de training en om kennis met elkaar te maken.