Zonnepark Nieuw-Oranjepoort levert stroom!

Oranjedorp/Nieuw Dordrecht – Zonnepark Nieuw-Oranjepoort levert stroom! Ruim een halve hectare zonnepanelen zijn er geplaatst en aangesloten op het net voor de Energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort.

Het tussen de dorpen Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht gelegen zonnepark Oranjepoort is in afgelopen week het deel van het park van de coöperatie aangesloten en levert nu stroom.

nog steeds lid worden

Bijna 100 huishoudens uit beide dorpen zijn inmiddels lid van de coöperatie en profiteren mee. “We zijn blij verrast dat we bij de start al zoveel leden hebben. Mensen kunnen nog steeds lid worden en profiteren van een belastingkorting van € 0,119 per kWh. Voor het 100ste lid hebben we al een dinerbon gekocht. Dat zal niet zo lang meer duren”, aldus voorzitter Jos Rep.

De zonnepanelen produceren jaarlijks meer dan 450.000 kWh stroom, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat betekent dat er jaarlijks ruim € 50.000,= onder de leden aan energiebelasting terugkomt. Aanmelden kan nog via www.ecpnieuworanjepoort.nl.

De waarde van het park is € 400.000,=. Daarmee kunnen onze leden, zonder een eigen investering, een bijdrage leveren aan verduurzaming en krijgen ze jaarlijks geld terug van de energiebelasting. Een win-winsituatie voor iedereen.

nieuwe initiatieven

Het geld dat de energiecoöperatie verdient met de verkoop van stroom aan het energiebedrijf Greenchoice wordt gebruikt voor nieuwe initiatieven. In 2030 willen we dat beide dorpen in hun eigen energie kunnen voorzien.oranjepoort_2019

(foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!