Herdenking 75 jaar bevrijding 2019/2020 met veel activiteiten

Regio – Er staan veel activiteiten op het programma tijdens de herdenking 75 jaar bevrijding in de gemeente Emmen.

In 2019 en 2020 wordt door heel Nederland gevierd en herdacht dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden werd beëindigd. Ook in de gemeente Emmen herdenken, beseffen, en vieren we 75 jaar vrijheid met meer dan 50 activiteiten. Het gehele jaar door vinden er herdenkingsactiviteiten plaats, georganiseerd door tientallen organisaties uit de Emmense samenleving.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Het herdenken van de bevrijding is van belang om dagelijks de waarde van de vrijheid te beseffen. Juist in een tijd waarin tegenstellingen lijken te worden aangescherpt, is een bezinning op het thema ‘vrijheid’ waardevol”.

veel activiteiten

Het aanbod is divers, variërend van muziekoptredens in de Grote Kerk en het Atlas Theater, een schrijfwedstrijd onder jongeren van het Carmel College tot georganiseerde rondleidingen in het museum Ergens in Nederland 1939-1945, maar het ook het Bevrijdingsvuur dat op dinsdag 5 mei door de Loopgroep Klazienaveen van Wageningen naar Klazienaveen gebracht wordt .

Speciale Website

In samenwerking met Emmen.MaakHetMee! komt er een speciale website waar alle activiteiten in de gemeente op komen te staan. Deze komt binnenkort online. Inwoners worden meegenomen in de geschiedenis van Emmen en kunnen zien wat en waar alle activiteiten zijn.

Samen vrijheid vieren

De gemeente Emmen wil samen met haar inwoners en organisaties, de Provincie Drenthe en andere gemeenten, in navolging van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, in 2020 de bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenken, vieren en tevens beseffen. Om het belang van 75 jaar vrijheid te benadrukken, stelt de gemeente Emmen €110.000,- beschikbaar voor activiteiten. De provincie Drenthe draagt €45.000,- bij.

Speciale data in de regio:

– 27 januari Herdenking Holocaust
– 10 april De bevrijding van Emmen
– 4 mei Herdenking slachtoffers Tweede Wereldoorlog/Nederlandse missies
– 5 mei Viering van de landelijke bevrijding
– 20 mei Indië herdenking Emmen
– 15 augustus Herdenken het einde van de Tweede Wereldoorlog
– 24 oktober Viering van de oprichting van de Verenigde Naties

error: De inhoud van deze website is beschermd !!