Kick-Off voor tweede SamenLoop voor Hoop Emmen

Regio – Op donderdag 28 november staat Emmen opnieuw op tegen kanker. Dan wordt namelijk de kick-off voor de tweede SamenLoop voor Hoop gehouden.

De eerste editie in 2015 leverde ruim 150.000 Euro op voor kankeronderzoek. Deze keer hoopt de organisatie, onder de bezielende leiding van voorzitter Hans ten Cate, dit bedrag te overtreffen.

uitnodiging belangstellenden

Belangstellenden die de Kick-Off willen bijwonen zijn op donderdagavond 28 november vanaf 19.00 uur welkom in het Rensenpark in het centrum van Emmen. Via de ingang aan de Sterrenkamp worden zij via een kaarsenroute naar de kick-off plek in het park geleid.

Ambassadeurs

Om half acht trapt voorzitter Hans ten Cate de aanloop naar de SamenLoop voor Hoop af, gevolgd door een toespraak van Arita Knipscheer. Knipscheer is  huisarts in Klazienaveen en is samen met haar man, uroloog Ben Knipscheer, als ambassadeur aan het evenement verbonden.

Het eerste team dat zich aanmeldde voor de SamenLoop wordt op deze avond aan het publiek voorgesteld. Verschillende leden vertellen over de vele mogelijkheden van de SamenLoop. Hierna kunnen de bezoekers zich  inschrijven en krijgen extra informatie over het evenement door vrijwilligers.
De Kick-Off wordt afgesloten met het gezamenlijk lopen van de eerste ronde van de nieuwe SamenLoop voor Hoop Emmen.

KWF Kankerbestrijding

De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding en wordt in veel gemeenten in ons land gehouden. In Emmen is de manifestatie in het weekend van 20 en 21 juni volgend jaar. Dan zullen hopelijk vele tientallen teams in estafettevorm 24 uur lang, van zaterdagmiddag 16.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur, hun rondes lopen door het Rensenpark. Allemaal met maar één doel: kanker moet de wereld uit!

Meedoen of meer weten over de SamenLoop voor Hoop Emmen? Kijk dan op www.samenloopvoorhoop.nl/emmen