Sint-Maarten, Sint-Maarten, de koeien hebben staarten….

Klazienaveen – Sint-Maarten, Sint-Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sint Martinus an…, zo gaat het al sinds vele tientallen jaren.

Traditie

Het Sint Maarten feest, een oude traditie, wordt ook in Zuid-Oost Drenthe nog gevierd, van huisdeur naar huisdeur, met kleurige, vrolijke lampionnetjes. Met een ruime variatie in de gezongen liedjes, telkens opnieuw ieder jaar op 11 november. Afgelopen maandagavond was het weer zover, aankloppen of -bellen en een liedje zingen over het Sint Maarten feest. En na afloop een lekkernij in een tasje of zakje mee, zodat er later lekker gesnoept kan worden. En als er niet open gedaan wordt…..Hier woont juffrouw Kikkerb….

Kleurrijke optocht centrum Klazienaveen

In het centrum van Klazienaveen gaat er een soort viering aan vooraf in de RK Kerk omdat het van oudsher een katholiek feest betreft. Na deze viering gaan de kinderen met ouders en/of verzorgers in een grote, kleurrijke en gezellige optocht onder begeleiding van een drumband door het centrum op weg naar het terrein bij het Esdal College waar de zakjes met allerlei snoepgoed en gezonde dingen uitgedeeld worden.

organisatie

Met dank aan alle vrijwilligers, waarbij vooral niet te vergeten de verkeersregelaars en de lokale middenstand. Velen staan er niet bij stil, maar helaas is zonder een stevige financiƫle ondersteuning de organisatie voor een dergelijk kinderfeest als dit niet mogelijk. Top!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!