Cabot-Dorpspark Klazienaveen krijgt vervolg: Snoeiwerkzaamheden

Klazienaveen – Het Cabot-Dorpspark Klazienaveen krijgt een vervolg de komende twee weken met snoeiwerkzaamheden. Een belangrijk punt hiervoor is de veiligheid.

Dorpspark Klazienaveen

De Cabot in Klazienaveen laat de komende twee weken snoeiwerkzaamheden uitvoeren op het beoogde terrein voor het te realiseren Dorpspark Klazienaveen. Purit-Cabot-sloop-loodsen-2015-(7)Het beoogde terrein, waar al een aantal oude hallen opgeruimd zijn in de afgelopen jaren, ligt aan de Mr. Ovingstraat en grenst aan de Noorderkring.

Veilige situatie creƫren

De vele neervallende takken hebben ertoe geleid dat de hovenier opdracht kreeg om eens goed naar het huidige groen te kijken. Het bleek hieruit dat een intensief onderhoud noodzakelijk is voor een veilige situatie. Een drietal bomen zullen helaas helemaal weg moeten. Na deze snoei- en opruimwerkzaamheden zal er een nieuwe groenvoorziening komen.

Drie jaar geleden is het intussen alweer dat de eerste plannen voor het dorpspark op tafel lagen. Door omstandigheden in de afgelopen jaren werden de toenmalige plannen tijdelijk in de kast gelegd. Naar verluidt wordt er in maart volgend jaar weer in overleg met de omwonenden gegaan.

(Bron: emmercourant.nl)