Opnieuw doen valse e-mails namens Rabobank de ronde!

Klazienaveen – Er doen op dit moment opnieuw een aantal valse e-mails de ronde. En opnieuw zogenaamd afkomstig van de Rabobank!

Eén ervan hebben wij hieronder geplaatst. De valse links naar valse-websites zijn uit veiligheidsredenen door ons verwijderd! Let vooral op de taal en stijlfouten, en “dreiging” wat hieronder in het rood gemarkeerd is. Ook de tweede valse e-mail lijkt verdacht “echt” en werd meerdere malen door ons gelezen.

Fraudehelpdesk

In verband met de zgn. privacyrechten van de cybercriminelen mag de Fraudehelpdesk niet meer om de e-mail zelf vragen. U kunt nog wel een melding ervan maken via deze link: https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/e-mail/

Kijk altijd goed voordat u iets doet!

Neem bij twijfel altijd rechtstreeks telefonisch contact op met uw bank!
Toch geklikt? Neem dan onverwijld contact op met uw bank en de Fraudehelpdesk! https://www.fraudehelpdesk.nl/ of bel met : 088 – 7867372

Hieronder staat de inhoud van één van de valse e-mails:
==========================================================
Uit ons systeem blijkt dat u al een lange tijd uw bankmail niet geopend heeft. Wij probeerden u erop te attenderen dat u tot op heden gebruikt maakt van de verouderde Rabo bankpas. Al onze cliënten krijgen één malig de kans om gratis een vervangende bankpas aan te vragen voor
3 november 2019. Na deze datum vind automatisch een verzoek plaats die ook automatisch zal worden geïncasseerd wat € 21,95,- bedraagt.

In verband met de veiligheid van onze klanten is het verplicht uw huidige pas te vervangen. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid aan om dit kosteloos te doen. Klik op de button hier onder om kosteloos uw nieuwe betaalpas aan te vragen en volg de benodigde stappen om uw aanvraag te voltooien.

Rabobank denkt veel aan de toekomst en wilt de vervanging van alle betaalpassen zo milieuvriendelijk laten verlopen. Daarom recyclen we alle huidige betaalpassen met de nieuwste technologieën zodat het mogelijk wordt uw huidige betaal chip op uw vernieuwde betaalpas te monteren

› Online uw betaalpas aanvragen <https://verwijderd!!>

De nieuwe betaalpas voldoet aan onze nieuwste veiligheidsvoorschriften. U kunt per direct uw nieuwe betaalpas aanvragen via het online formulier in internetbankieren. Houdt tijdens de aanvraag uw scanner gereed hierop verschijnt precies welke stap wordt uitgevoerd.

Let op: Zorg dat u alle gegevens naar waarheid invult.

Wilt u uw betaalpas niet activeren na deze blokkade dan kunt u zich afmelden voor de beveiligings e-mails.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
Rabobank
Richard de Way MBA
directeur Particulieren en Private Banking
› Veiligheid <https://verwijderd!!!>
De informatie in deze e-mail kan vertrouwelijk zijn en is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Indien u deze e-mail onterecht ontvangt, wordt u verzocht de inhoud niet te gebruiken en de afzender direct te informeren door het bericht te retourneren. Voor het invullen van persoonlijke gegevens wordt u altijd doorgeleid naar een beveiligde internetpagina van de Rabobank.
Veilig omgaan met e-mail
Rabobank vraagt u nooit naar uw beveiligingscodes zoals uw pincode, uw toegangscodes en uw Inlog- en Signeercodes (dit zijn codes die u met uw Random Reader aanmaakt). Geef deze codes nooit aan anderen!
Denk aan het milieu voordat u deze e-mail print!

==========================================================

error: De inhoud van deze website is beschermd !!