Jaarlijkse Historische Avond Klazienaveen in nieuwe vorm!

Klazienaveen – Historisch Klazienaveen organiseert op donderdag 14 november haar jaarlijkse historische avond in de verblijfsruimte van het Esdal College. De avond van dit jaar is sterk afwijkend van de tot dusver gehouden avonden!

Historisch Klazienaveen organiseert op donderdag 14 november haar jaarlijkse Historische Avond in de verblijfsruimte van het Esdal College. De avond begint om 19.00 uur. De ingang is via de bibliotheek Klazienaveen, dat op deze avond vanaf 18.30 uur geopend is.

afwijkende avond

Deze historische avond wijkt in alles af van de tot dusver gehouden historische avonden. Centraal op deze avond staan 8 -oud- Klazienaveners die geïnterviewd gaan worden door -oud- RTV Drenthe medewerker Henk Kuhl. Deze interviews worden ondersteund met tal van historische foto’s van Klazienaveen.

Thema: Herinneringen

Het thema van de avond is dan ook ‘Herinneringen’. Daarnaast worden in de stijl van 1900 twee bijzondere schilderijen binnengebracht en onthuld. Deze twee schilderijen hebben alles te maken met het ontstaan van Klazienaveen.

Voor een bijzonder moment, waarin de bezoekers van de avond worden meegenomen in een mysterieus ‘voorval’, gaat het licht uit!!!  Dit ‘voorval’ vond plaats aan het begin van de 20e eeuw rondom Klazienaveen.

muzikale invulling

De muzikale invulling van de avond is in handen van Ineke de Jong en haar begeleider Kees Hendriks. Ineke was twee keer finaliste op het Drents Liedties-festival en stond onlangs in de finale van het Twents Songfestival.

Wat: Historische Avond
Wanneer: donderdag 14 november, zaal open vanaf 18.30, aanvang 19.00 uur
Waar: Esdal College, ingang Bibliotheek Klazienaveen

Toegangskaarten

Kaarten à 5 euro per persoon (incl. koffie) voor deze bijzondere historische avond zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!