WK-goud voor Zwartemeerse kickbokser Bjorn Bernsen

Nordhorn-Duitsland/Zwartemeer – De Zwartemeerse kickbokser Bjorn Bernsen pakt het goud op de wereldkampioenschappen K-1 2019 in het Duitse Nordhorn.

De talentvolle kickbokser Bjorn Bernsen uit Zwartemeer nam afgelopen zaterdag deel aan de Wereld-Kampioenschappen Kickboksen in het Duitse Nordhorn. Hard werken word beloond: Bjorn pakte de felbegeerde WK-titel en neemt hiermee het goud mee naar Zwartemeer!Bjorn-Bernsen-K1-2019web

Plaatsing WK

De pas 17-jarige Bjorn behaalde eerder dit jaar al een Nederlandse titel en 4 open Duitse titels; 1 ervan zelfs in de volwassenen klasse, waarbij Bjorn een 28-jarige tegenstander versloeg.  Met het behalen van deze resultaten plaatste Bjorn zich voor de WK-wedstrijden.

WK
Bjorn-Bernsen-K1-2019-3
Het was ook voor de jonge Zwartemeerder een slopende knokpartij. De jury riep na de zware wedstrijd Bjorn Bernsen uit tot de nieuwe K-1 wereldkampioen.

Bjorn trof in de halve finale een Nederlandse tegenstander die hij in de eerste ronde zo sloopte, dat de tegenpartij niet meer verder wilde vechten. In de finale werd er hard gestreden om het goud, de tegenpartij kon de eerste 30 seconden scoren maar toen kwam Bjorn helemaal los en liet de tegenstander niet meer in zijn wedstrijdritme komen. Het goud kwam binnen handbereik en niemand zou en kon Bjorn dit goud ontnemen.In de laatste ronde werd er dan ook tot op alle uitersten gevochten. Het was ook voor de jonge Zwartemeerder een slopende knokpartij. De jury riep na de zware wedstrijd Bjorn Bernsen uit tot de nieuwe K-1 wereldkampioen.

overstap

Bjorn: “In maart ben ik van Emmen, waar ik jaren met volle tevredenheid heb getraind, overgestapt naar 9JA GYM in Hoogeveen”. Een echte Muay Thai Kickboksschool met een heus familiegebeuren. De opdracht naar mijn nieuwe trainer Edward toe was: “Ik wil dit jaar de Wereldtitel pakken en ik wil in Nederland de N-klasse door naar de C-klasse”. Trainer Edward beloofde mij: “Bjorn ik maak jou Wereldkampioen en ik laat jou in Nederland zoveel als mogelijk is wedstrijden knokken”.

Bjorn: “En dit heeft Edward waar gemaakt. Ik ben inmiddels C-klasse waar ik 2 winst partijen heb gedraaid en jahhh, ik heb de titel Wereldkampioen K-1 2019 binnen. Het waren stevige, harde partijen, de gezichten van de tegenstanders waren goed bont en blauw, en ook de neusjes bloedden goed. Maar ja, het is dan ook niet zomaar even een potje knokken van ‘om de hoek’.

bijzonder hoog niveau

“Het niveau en tempo lag dit jaar zeer hoog”, verteld Bjorn. “Deelnemers vanuit de gehele wereld knokten voor de fel begeerde titel. Mijn eerste tegenstander zat bij ons in de kleedkamer die huilde van de pijn, en dat al na de 1e ronde. Mijn tegenstander in de finale was een jonge kerel van formaat en verzette zich goed. Ik denk dat het meegereisde publiek weer een paar mooie sloop-knok-wedstrijden heeft gezien”.

“Met deze mooie WK-titel opzak ga ik mij voorbereiden op volgende week zaterdag 26 oktober. Dan tref ik niemand minder dan de zoon van kickboks legende Peter Aerst. Hij vecht ook in Japan, en wordt wereldwijd gezien als ‘het kickbokstalent’. Winst of verlies, dit is voor mij als boerenjongen een naam van formaat de zoon van The Lumberjack. Wie mij een keer wil zien vechten in de regio er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar en verkrijgbaar via rumbleevents.com”.

Het Gala Superfight Scheemda 2019 wordt zaterdag 27 oktober gehouden in Scheemda.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!