Merel Prins ontvangt prijs Nationale Zwem-Challenge

Erica – Eén van de Nationale Zwem-Challenge prijzen is voor Merel Prins. Merel was afgelopen zomer één van de 15 deelnemers aan de Zwem-Challenge die georganiseerd werd in het Geert Vos Bad van Erica.

De Nationale Raad voor Zwemveiligheid wil deze toch wel belangrijke activiteit bij een groot publiek wat extra onder de aandacht brengen. Om dit te bewerkstelligen worden er een aantal prijzen beschikbaar gesteld. Merel Prins uit Erica is één van gelukkige prijswinnaars. Afgelopen vrijdag mocht zij uit handen van badjuffrouw Mariëlle een bioscoopbon ter waarde van € 40,- ontvangen.

Zwemvaardigheid parcours

De Nationale Zwem-Challenge is een activiteit van de Nationale Raad voor Zwemveiligheid. Zij zorgen voor een programma met een aantal eisen waaraan te voldoen is en stellen medailles en certificaten beschikbaar. De organisaties van de zwembaden beslissen zelf of er aan deelgenomen wordt. Het Geert Vos Bad in Erica deed dit jaar met 15 toppers mee aan de Nationale Zwem-Challenge.

ook tijdens vakanties

Tijdens de Nationale Zwem-Challenge wordt een zwemvaardigheid parcours afgelegd waarbij de deelnemer op diverse onderdelen wordt getoetst. Het uitdagende aan deze activiteit is om het samen met ouders en/of grootouders te doen.

Het doel van de Zwem-Challenge is om te toetsen of de deelnemers na het behalen van hun zwemdiploma A en/of B inderdaad voldoende zwemvaardig zijn. Een diploma halen is natuurlijk mooi, maar de zwemvaardigheid onderhouden is nog veel belangrijker. Niet alleen in een land als Nederland waar veel (zwem-) water voorkomt, maar ook tijdens vakanties in andere oorden. Vaak wordt er voor een accommodatie gekozen waar ook  zwemwater voor het vermaak te vinden is. Deze activiteit is dus een goede bijdrage voor een extra stukje veiligheid voor uw kind!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!