Nieuwe Aquarenabad officieel in gebruik genomen

Regio/Emmen – Met een eerste duik, gepaard met een fraaie show in het nieuwe Aquarenabad, is het splinternieuwe zwembad officieel in gebruik genomen.

Veertig medewerkers sloegen op trommels, een vuurwerkshow verlichtte het geheel, de zeemeerminnen verkenden het bad en een dame in een doek voerde een tissue-act uit: Het nieuwe zwembad Aquarena aan het Stadionplein in Emmen is officieel geopend!Rene vd Weide
Wethouder René van der Weide: “Ik ben ontzettend trots op wat hier nu staat. Er is enorm hard gewerkt en dat is te zien. Ik wens alle inwoners van de gemeente Emmen en natuurlijk ook bezoekers van buiten de gemeente enorm veel plezier met het nieuwe Aquarena.”

Zwemmen, klimmen en glijden

Bezoekers kunnen naar hartenlust zwemmen in het wedstrijdbad, het doelgroepenbad met verstelbare bodem of het recreatie- en peuterbad. Klimmen naar de top via de zes meter hoge klimwand, roetsjen van de interactieve glijbaan met snelheidsmeters, de familieglijbaan en de glijbaan in het peuterbad en gebruik maken van de wellness mogelijkheden.

“Hoe laat is het?”

De afgelopen weken is het zwembad getest door allerlei verschillende doelgroepen, zoals senioren, kinderen en gehandicapten. Hier kwamen geen problemen uit voort, behalve een simpele, maar veelgestelde vraag: “Hoe laat is het?”. Om dit op te lossen, overhandigde wethouder Van der Weide een grote klok tijdens de officiële opening. Nu is het nieuwe Aquarena helemaal klaar voor nu en de toekomst.

Duurzaamheid

Het nieuwe zwembad is één van de meest zuinige zwembaden van het land. Het stroomverbruik is maar liefst vier keer lager dan in het oude zwembad. Op het dak liggen 700 zonnepanelen voor het opwekken van stroom en alle ruimtes zijn voorzien van led-lampen met bewegingsmelders. Het toekomstige warmtenet van Emmtec kan aangesloten worden op het nieuwe zwembad.

(Foto’s: Bianca Verhoef)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!