Politie Zuidoost Drenthe waarschuwt: Valse SMS lijkt afkomstig van Rabobank

Regio – De politie van Zuidoost Drenthe waarschuwt op hun Facebookpagina voor een vals SMS bericht dat op dit moment de ronde doet. ++ Let op! oplichting ++.

phishing sms

Zowel klanten- als niet- klanten van de Rabobank hebben een phishing sms op hun mobiele telefoon ontvangen dat ze gratis een nieuwe bankpas kunnen aanvragen, omdat de oude zou vervallen.

De -valse- sms lijkt afkomstig te zijn van de Rabobank, maar dit is niet het geval. Via de link in de phishing SMS komt men op een phishing site, gelijkend op de originele site van Rabobank Internetbankieren

Hier moet de klant dan gegevens invullen om een nieuwe bankpas aan te vragen. De klant wordt ook gevraagd om de pincode te wijzigen of om de huidige pincode te behouden. Hiervoor dient de klant de oude en een eventuele nieuwe pincode in te voeren.

Als laatste stap dient de klant de oude bankpas op te sturen naar een vervolgens genoemd adres. Daarbij dient de klant aan te geven wanneer hij de bankpas op de post doet. Zo heeft het criminele samenwerkingsverband een indicatie wanneer ze in de brievenbus moeten gaan kijken.

Emmer-Compascuum

Intussen hebben zich al enkele slachtoffers, afkomstig uit Emmer-Compascuum, bij de politie gemeld. Bent u ook het slachtoffer geworden? Meld dit dan bij de politie 0900-8844.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!