Mantelzorg nieuws ‘Week van de Mantelzorg’

Regio – Belangrijk Mantelzorg Nieuws over de ‘Week van de Mantelzorg’ dat van 4 t/m 10 november in de gemeente Emmen gehouden wordt.

Van 4 t/m 10 november 2019 is de Week van de Mantelzorg in de gemeente Emmen. Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Welzijngroep Sedna, de Contactpunten mantelzorg en de VPB hebben een mooi programma met activiteiten samengesteld. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht. Bent u de afgelopen 3 maanden mantelzorger geweest? Dan kunt u zich aanmelden voor de Week van de Mantelzorg.

Activiteiten

Het thema van de Week van de Mantelzorg voor dit jaar is ‘de mantelzorger in het zonnetje’. Wethouder Guido Rink doet op 4 november de officiële opening bij hotel van der Valk. Daarna is er een muzikaal programma. Er wordt afgesloten met een lunch. ’s Middags kunnen de mantelzorgers een workshop volgen. De rest van de week staat ook bol van de activiteiten zoals: een high tea, diverse workshops, film en nog veel meer!

Jonge mantelzorgers

Voor jonge mantelzorgers is er het spel Wie is de RAT!?, een kinderfeest bij Parc Sandur en een theekransje. Thuiswonende kinderen met een zieke ouder of broer/zus mogen hieraan meedoen. Ook als de ouders niet geregistreerd staan als mantelzorger bij de gemeente of bij een Contactpunt Mantelzorg.

Kerkdienst

In het programmaboekje staat dat de kerkdienst op zondag 3 november wordt gehouden. Dit klopt niet. Dit moet zijn zondag 10 november op de Dag van de Mantelzorg.

NB De Verwendag en het Autisme belevingscircuit zijn inmiddels vol. Er zijn nog genoeg andere leuke activiteiten over. U kunt zich hiervoor tot 28 oktober aanmelden. Hoe dit moet, staat in het programmaboekje.

Wethouder Guido Rink: ‘Ik heb veel waardering en respect voor de inzet van mantelzorgers voor hun naasten. Als blijk van waardering, zetten we deze groep mensen tijdens de Week van de Mantelzorg in het zonnetje.’

Meer informatie

Op de website van Sedna kunt u het programmaboekje downloaden, hierin staan alle activiteiten die tijdens de Week van de Mantelzorg georganiseerd worden.

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met:
Thea van Oostrum, bereikbaar op telefoonnummer: 0591 680 800
E-mail: t.vanoostrum@sednaemmen.nl.

Voor algemene vragen over mantelzorg, kunt u contact opnemen met het Contactpunt mantelzorg in uw eigen gebied. Voor meer informatie hierover zie: www.mantelzorgemmen.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!