Klazienaveense deelname aan finale Nationale Diabetes Challenge Den Haag

Klazienaveen – Een grote groep Klazienaveners hebben ook dit jaar eind september meegedaan aan de finale van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Twintig weken hard werken aan je gezondheid!

20 weken hard werken aan gezondheid

Het Nationale Diabetes Challenge Festival is op de laatste zaterdag in september is inmiddels een groot begrip. Met elkaar sluiten mensen met diabetes en/of andere chronische aandoeningen een periode van 20 weken hard werken aan hun gezondheid hiermee af.

Zo ook onze wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge in Klazienaveen. Afgelopen 28 september was het zover! Om 07.15 uur ’s ochtends zijn we met zo’n 35 deelnemers vanuit Klazienaveen met de bus vertrokken naar de Uithof in Den Haag.  Hier kwamen we samen met 4000 andere mensen met diabetes en/of andere chronische aandoeningen uit het gehele land het 20 weken durende wandelproject af te sluiten.

Van jong tot oud, met rollator of zonder, en van zon tot aan hoosbuien: De sfeer zat er goed in! Burgemeester Krikke van Den Haag -intussen afgetreden, red.-  gaf het startschot voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge.

zelfs 20 kilometer!

De Klazienaveense deelnemers legden afstanden van 5 of 10 km af en 1 deelnemer heeft zelfs de 20 km voltooid! Een geweldige prestatie! Wij zijn trots op wat iedere deelnemer heeft gepresteerd en kunnen terugkijken op een succesvolle challenge. Een challenge, waarbij we mensen op een laagdrempelige manier in beweging hebben gebracht, en op die manier een grote gezondheidswinst hebben geboekt.

Wij hopen dat onze deelnemers het wandelen doorzetten. Want bewegen is gezond maar kan voor sommige mensen ook best lastig zijn. Dat is het mooie van de Diabetes Challenge, dat mensen op een laagdrempelige manier in beweging brengt. Gratis wandelen in eigen buurt, samen met anderen en ondersteuning van eigen zorgverlener. Wij kijken in ieder geval, samen met de Klazienaveense deelnemers, terug op een mooi wandelseizoen!

Leonie Bruinsma, praktijkondersteuner U. Wijesinha
Manon Lubbers, praktijkondersteuner Noorderlicht
Janet Romijn, praktijkondersteuner Dokwerk

error: De inhoud van deze website is beschermd !!