Triatleet Theo Fuhler opnieuw Nederlands Kampioen duathlon H50+

Spijkenisse/Klazienaveen – Theo Fuhler prolongeert de Nederlandse titel duathlon H50+ voor het tweede jaar in een zeer sterk deelnemersveld.

Klazienavener Theo Fuhler heeft afgelopen zondag 13 oktober in Spijkenisse voor de tweede keer op rij de Nederlandse titel duathlon totaal onverwacht in zijn leeftijdscategorie in de wacht gesleept.

De wedstrijd duathlon H50+ werd afgelegd over 10 kilometer hardlopen, gevolgd door 40 kilometer fietsen met afsluitend weer 5 kilometer hardlopen. In 2 uur en 6 minuten volbracht Theo deze afstand als snelste in zijn categorie, en mag zich daarmee opnieuw Nederlands Kampioen noemen. Een geweldige prestatie!

Theo Fuhler: “Het was een zware wedstrijd en het deelnemersveld was erg sterk. Het eerste looponderdeel ging vrij goed en ik kwam als 3e de fiets op. Hier vocht ik mij naar voren en kwam als 1e van de fiets met een ruime voorsprong.Theo-Fuhler_NK-50+-13-10-2019 Dit na een fietsonderdeel met zware omstandigheden over de dijken met veel wind. Het tweede looponderdeel was erg zwaar, maar ik wist dankzij de opgebouwde voorsprong de koppositie totaal onverwacht tot het eind vast te houden.”

hoogtepunten dit seizoen

Het triathlon- en duathlon seizoen zit er na een jaar met een aantal hoogtepunten voor Theo nu op. Zo werd hij in mei 2e op het Nederlands Kampioenschap Long Distance Duathlon (10-60-10) en werd hij in Juni 7e op het EK triathlon in Weert op de Olympische afstand. Nog maar 3 weken geleden wist Theo al zijn goede vorm aan te tonen en werd hij tijdens de Ironman 5i50 in Emila Romagna (Italië) eerste in zijn leeftijdscategorie. Met het binnenhalen van de Nederlandse titel heeft Theo zijn seizoen bekroond.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!