Eerste Kerst Belevingstocht Weiteveen op 21 december

Weiteveen – Na succesvolle tochten als De Drie Koningentocht en de Vastenwandeling, staat er dit jaar de eerste Kerst Belevingstocht in Weiteveen op het programma.

Om dit te kunnen realiseren is er een samenwerking tussen de Vereniging Dorpsbelangen Weiteveen, Zorggroep Vitez, Schaapskooi Bargerveen, Treant locatie Veltman en de dorpsgenoten Chantal Teuben, Dennis Lippold en Wilma Wehkamp ontstaan. Na meer dan een jaar aan voorbereidingen zal op zaterdag 21 december het signaal worden gegeven voor de eerste Kerst Belevingstocht, een tocht die in principe voor iedere dorpsbewoner geschikt zal moeten zijn.

Ook met kinderwagens-, rollators en scootmobielen aan de tocht deelnemen

De organisatie heeft gekozen om de tocht over verharde paden te laten gaan. Op deze wijze kan men zowel met kinderwagens-, rollators en scootmobielen aan de tocht deelnemen. Voor wie denkt dat er veel en ver gelopen gaat worden, die heeft het mis. Op verrassende locaties en paden is een route uitgezet in een sfeervolle verlichting, met onderweg muziek en uitbeeldingen van het kerstverhaal. Waar nodig zijn er moderne tintjes toegevoegd aan het geheel.

start en eindpunt

De kantine van Weiteveense Boys zal dienst doen als centrale ontmoetingsplek, waar men zich vanaf 16:30 uur kan aanmelden. De eerste groep vertrekt, onder leiding van een gids, om 17:00 uur. De laatste groep vertrekt om 19:30 vanuit de kantine. Het eindpunt is in het Veenloopcentrum. De kosten voor deelname aan de tocht bedragen € 5,00. Dit is inclusief koffie, thee of ranja. Onderweg is er tevens gelegenheid iets te kopen.

De eerste Kerst Belevingstocht Weiteveen wordt mede gerealiseerd door: het Veenloopcentrum, DJ Derrill, s.v. Weiteveense Boys, IJsvereniging De Döörlopers, kinderkoor De Vrolijke Klanken, koor Melody, basisschool St. Franciscus, r.k. kerk, De Haas Bouw, Loonbedrijf Wolken, Snackbar Joni, Grondverzet P. Niers en Gebr. Mensen.

De organisatie bedankt iedereen die gezorgd heeft voor de ontelbare glazen potjes en verdere decoratiespullen. Met enige regelmaat wordt op de Facebookpagina KerstBelevingsTocht Weiteveen de laatste nieuwtjes gedeeld.

(Bron: Dorpskrant.com)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!