Herfstfabriek Veenpark staat bol van activiteiten in herfstvakanties

Barger-Compascuum – Herfstfabriek in Veenpark staat bol van de overdekte activiteiten. Vier dagen overdekt plezier gedurende de twee weken herfstvakantie op 16, 17 en  23, 24 oktober!

Gedurende de periode van de herfstvakanties is de grote oude fabriek in het Veenpark geheel passend omgedoopt tot HerfstFabriek. Herfstfabriek_3304Achthonderd vierkante meter overdekt plezier, speciaal ingericht voor 4 dagen in de herfstvakantie. Kom ook binnen kijken- en helpen, want de winter staat voor de deur. De HerfstFabriek staat namelijk helemaal in het teken van de voorbereiding op de winter.

De HerfstFabriek!

Vroeger begonnen de mensen al in de herfst met de voorbereidingen voor de winter. Er moest gezorgd worden voor voldoende eten en turf voor in de kachel. In de winter was er tevens weinig werk. Dan probeerden ze dingen zelf te maken, of voor zichzelf of om te verkopen om zo wat extra geld te verdienen. Herfstfabriek_3326Al deze dingen zijn in de herfstvakantie in de fabriek verzameld en kunnen ook door de kinderen zelf worden gedaan. Want het is natuurlijk leuk en leerzaam om te zien hoe dat allemaal ging, maar nog leuker is het om zelf te helpen! Dat kan en mag in De HerfstFabriek!

tientallen activiteiten voor jong en oud

In de fabriek zit de directeur op zijn kantoor en zijn de mensen aan het werk.Herfstfabriek_3409 Ze doen allerlei dingen voor de winter. Ze maken appelmoes en malen koren. Ze stoppen sokken en kantklossen. Ze stapelen turf en bakken pannenkoeken. Herfstfabriek_3321Er zijn tientallen activiteiten voor jong en oud, het is te veel om alles op te noemen. Behalve voor het harde werken is in deze fabriek ook tijd voor spellen en knutselen, of een les in schoonschrijven in het schooltje van toen.Herfstfabriek_3440
Op de website van het veenpark www.veenpark.nl staat de bijgewerkte lijst.
Herfstfabriek_3378Natuurlijk is de rest van het grote museumpark ook normaal geopend en rijden de smalspoortreinen en vaart de boot. Kan iedereen op bezoek bij de klompenmaker, de turfsteker, de bakker en de kruidenier. Er is veel te zien, zowel binnen als buiten. De vaste expositie Veenomenale Hondsrug in het hoofdgebouw vertelt alles over veen en vervening in Drenthe.

Veenpark Logo
Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Telefoon: 0591-324444

Website: www.veenpark.nl
E-mail: info@veenpark.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!