Tijdens ‘Oktober Kindermaand’ veel activiteiten bij Smalspoormuseum Erica

Regio/Erica – Tijdens ‘Oktober Kindermaand’ heeft het Smalspoormuseum Erica bijzonder veel activiteiten geschikt voor het kind. Kinderen t/m 12 jaar hebben deze maand gratis toegang!

Het Smalspoormuseum in Erica heeft veel activiteiten tijdens hun laatste openingsmaand -oktober- van 2019. Oktobermaand = Kindermaand!

machinistendiploma voor kinderen

Gedurende de gehele maand oktober hebben kinderen t/m/ 12 jaar gratis toegang. Kinderen kunnen op speelse wijze kennis maken met de locomotieven, de wissels, verschillende sporen, het buiten zijn, en bijvoorbeeld een machinistendiploma behalen. Kortom een echte belevenis voor je kind in de laatste maand van het jaar dat het museum geopend is. Het Smalspoormuseum is geopend op donderdagen en zaterdagen van 10:00 tot 16:30 uur en zondags van 11:00 tot 16:30 uur

Halloween

Op zaterdag 19 oktober 2019 is er een Halloween griezel-avond op het terrein van het Smalspoormuseum. Het thema deze avond: “Het spookt op het Spoor” Het wordt ongetwijfeld een leuke avond voor eenieder die wel van een beetje spanning houdt.

Het veengebied is onvoorspelbaar en tijdens de treinrit en wandeltocht zijn dan ook onheilspellende gebeurtenissen te verwachten. Bij terugkomst in het museum kan men, onder het genot van een kop pompoenensoep, nog even bijkomen van de tocht. Naast deze spannende tocht bent u ook in de gelegenheid om het museum te bezichtigen. Het museum is voor deze happening op zaterdag 19 oktober vanaf 19:00 uur geopend, en tussen 20:00 tot 21:00 uur vertrekken de treinen. Voor de bijbehorende wandeling raden we aan om goed schoeisel te dragen. Opgave voor deze griezelavond is aan te bevelen, want Vol = Vol! Na uw aanmelding krijgt u meer informatie over de avond. Deelnamekosten t/m 12 jaar € 5,50 en vanaf 13 jaar en ouder € 7,50.

Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober is er tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ een nachtelijke treinrit met een wandeling. ‘Nacht van de Nacht’ is een landelijke activiteit waarbij veel instanties en bedrijven de lichten doven. U kunt beleven hoe donker het donker echt is, midden in het prachtige natuurgebied rondom de Griendtsveenplas. Tijdens de treinrit raken uw ogen gewend aan het donker en zal men merken dat ook in het donker de natuur een bijzondere belevenis is. Deze avond kunt ook luisteren naar gedichten van Delia Bremer en muziek van een Singer-Songwriter.

Het Smalspoormuseum is op deze avond open vanaf 20.00 uur. Vanaf 21.00 uur vertrekt de nachttrein naar de wandellocatie. Onder begeleiding van de rondleiders en vrijwilligers van het museum wordt in het donker een circa 1 uur durende wandeling gemaakt worden rond de Griendtsveenplas. Zaklantaarns en/of andere vormen van verlichting zijn niet toegestaan. Na afloop van de wandeling brengt de trein u over het verdere spoortracé terug naar het museumgebouw. Deelnamekosten zijn € 7,50.
Ook voor deze avond geldt Vol=Vol! Vooraf aanmelden is ook voor deze avond sterk aan te bevelen.

Voor beide evenementen geldt dat u zich kunt aanmelden via e-mail:  evenementen@smalspoorcentrum.nl of bellen met 06-241 65 488.


Industrieel Smalspoormuseum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
E-mail: info@smalspoorcentrum.nl
Website: www.smalspoorcentrum.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!