Dag van de Ouderen 2019 in trek bij bezoeker

Regio – Woensdag 2 oktober 2019 was het weer de Dag van de Ouderen. Ook dit jaar werd het een druk bezochte dag in Van der Valk Hotel Emmen.

Het is 10.00 uur, de standhouders zijn nog maar net begonnen met het opbouwen van de stands, of de eerste bezoekers van de Dag van de Ouderen kwamen al binnen. Even een kijkje nemen of om een gesprekje aan te gaan, de belangstelling was dan ook reusachtig voor de Dag van de Ouderen 2019.

Informatiemarkt

Het Lokaal Comité is organisator van de jaarlijkse ‘Dag van de Ouderen’ in opdracht van de gemeente Emmen. Het doel van het evenement is om voorlichting te geven aan ouderen om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

De ruim opgezette informatiemarkt, waar veel te vinden was over zorginstellingen, slapen, hulpmiddelen, eten, hobby’s zoals bridge, kantklossen enz. was lekker ruim opgezet en goed toegankelijk op de verdieping. Letterlijk voor iedereen was er wel iets bij wat zijn, of haar belangstelling trok. Teveel om hier allemaal te melden en dus zo maar even een greep in de dag:Etenmetgemak-Jaco-MSL_1996_web Jaco Heeren van Etenmetgemak.nl: Wij zijn een landelijke organisatie en ik wist niet dat dit zo’n goedbezochte, leuke en uitstekend geregisseerde informatiemarkt was, dit is zekers voor herhaling vatbaar! Lekker was het in iedere geval ook wel Jaco!Vegro_Ineke-MSL_2008web Direct ernaast, Ineke Hartman werkzaam bij de Vegro Thuiszorgwinkel Emmen, met veel hulpvoorwerpen voor, waar we hopelijk nooit, maar meestal op latere leeftijd allemaal toch mee te maken krijgen.HAKE_MSL_1991web Of gewoon goed slapen met Hake Slaapcomfort, of wat te denken voor de lange winteravonden: Bridgeschool Drenthe  met Jan Derks uit Emmen.Jan-Derks_Bridge-MSL_2020web Kantklossen-MSL_2012webMaar ook gewoon ouderwets handwerk: kantklossen!

‘Drenthe Plat’

In de grote zaal beneden was er in de middag gedurende enkele voorstellingen van Drentse humor te genieten met ‘Drenthe Plat’, bestaand uit Fred en Angie Rootveld. DrenthePlat-MSL_2027webFred: “De werkelijke humor ligt op straat. Je moet het alleen wel meemaken, zien en oppakken. Dat doen wij al ruim veertig jaar, en nog steeds met veel plezier. Wat is er nou mooier dan mensen een dagdeel lang te laten lachen”.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!