Gospelkoor Dabar zet 35 jarig bestaan extra luister bij met Zweedse gospelzanger

Stadskanaal/Regio – Het Gospelkoor Dabar zet haar 35 jarig bestaan extra luister bij met de komst van de Zweedse gospelzanger Samuel Ljungblahd.

35 Jaar Gospelkoor Dabar

Gospelkoor Dabar uit Stadskanaal bestaat dit jaar 35 jaar en viert dat met een groots jubileumconcert. Op zaterdag 26 oktober geeft Dabar een spetterend concert met de titel ‘Miracle’ in het Theater Geert Teis te Stadskanaal. Het koor heeft de bekende Zweedse gospelzanger Samuel Ljungblahd uitgenodigd om mee te werken aan dit jubileumconcert. De avond begint om 20.00 uur. De kaartverkoop verloopt via www.gospel-events.nl.

Samuel Ljungblahd

Op het repertoire van Gospelkoor Dabar staan verschillende nummers van de Zweeds gospelzanger Samuel Ljungblahd. Het is dan ook een enorme eer voor het koor dat hij medewerking verleend aan het jubileumconcert. Samuel Ljungblahd is een grote bekende in de gospelwereld. Vooral zijn swingende soulmuziek, samenwerking met de bekende Amerikaanse gospelartiest Kirk Franklin en zijn optreden tijdens het huwelijk van de Zweedse prins gaven hem internationale bekendheid.

Een begrip

Al 35 jaar lang is Gospelkoor Dabar uit Stadskanaal een begrip op gospelgebied. Het koor met een uitstekende band met piano, drums, gitaar, bas en hammond zingt gospelliederen met een soul-, funk- en bluessound. Gospelkoor Dabar is inmiddels een ervaren gospelkoor waarvan de leden met hun verschillende achtergronden uit de regio Stadskanaal komen.

Tijdens de afgelopen jaren werkte het koor mee aan verschillende optredens. Ook trad het koor op met bekende zangers als Pia Douwes en Ernst Daniel Smid. Hoogtepunten voor het koor zijn de optredens in Duitsland. Zo was Dabar al meerdere keren aanwezig bij de ‘Bottroper Gospelnacht’ en trad het op tijdens de ‘Gospelkirchen Tag’ in Kassel en Braunschweig (Duitsland).

Historie

In 1984 is het koor opgericht door Mevrouw R. Kos, echtgenote van een voormalige predikant van de baptistengemeente in Musselkanaal. In de afgelopen jaren heeft het koor meerdere dirigenten gehad. Lange tijd stond Ineke Mulder voor het koor. Na 20 jaar gaf zij het stokje over aan haar zoon Gert-Jan Mulder. Sinds 2018 staat het koor onder leiding van Natasja Smit. Door de jaren heen heeft het koor de verschillende jubilea altijd groots gevierd onder anderen met twee cd opnames, een zelfgeschreven musical en mooie concerten in het Theater Geert Teis te Stadskanaal.Gospelkoor_poster_A3_nl_01-gecomprimeerd

error: De inhoud van deze website is beschermd !!