Inkoopactie zonnepanelen voor inwoners gemeente Emmen

Regio – Begin oktober start de gemeente Emmen, samen met Winst uit je Woning, een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen. Er komen een tweetal informatieavonden.

Voordelig aanschaffen zonnepanelen

Alle woningeigenaren met een eigen dak in de gemeente Emmen ontvangen hierover deze week een brief. Hierdoor kan het voor woningeigenaren financieel aantrekkelijk zijn om zonnepanelen aan te schaffen. 

Wethouder René van der Weide: “We stimuleren inwoners graag om zelf energie op te wekken. Door de panelen gezamenlijk in te kopen is het mogelijk om een goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te leveren. De terugverdientijd voor zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. Met de inkoopactie kan de investering in zonne-energie nog sneller terugverdiend worden”.

Informatieavonden

Om bewoners te informeren worden er informatieavonden georganiseerd.
• Dinsdag 15 oktober – Esdal College, Van Echtenstraat 22 te Klazienaveen
• Woensdag 16 oktober – Gemeentehuis Emmen, Raadhuisplein 1 te Emmen

De avonden starten om 19:30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19:00 uur. Van 19:30 tot 20:30 uur krijgt u informatie over gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en kunt u uw vragen stellen.

Meer informatie

Op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk van Winst uit je eigen Woning op: 023-583 6936.  Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.

Zonnelening nog beschikbaar

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen voor de aanschaf van de zonnepanelen tot 30 november de zonnelening 2019 aanvragen. De lening is voorzien van een rentevoordeel, zodat inwoners gunstig kunnen lenen.

Meer informatie over de zonnelening staat op: www.emmengeeftenergie.nl/zonnelening