Extra controles landbouwverkeer op openbare weg door politie

Regio – Het is herfst en de oogsten worden binnengehaald en dat geeft nu eenmaal enige overlast voor de weggebruiker. Daarom word het landbouwverkeer in Zuidoost-Drenthe de komende tijd wel wat extra gecontroleerd door de politie.

Volgens de politie hebben vele medeweggebruikers zich al beklaagd dat brede landbouwvoertuigen veel te hard rijden. Door het verlies van lading, zoals bijvoorbeeld aardappels, bieten enz. en het achterblijven van modder op het wegdek ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties.

Extra controles

Daarom wordt er door de politie extra gecontroleerd op de werking van de verlichting en de afmetingen van de voertuigen en combinaties daarvan. Ook wordt er gelet op uitstekende delen en de lading en het verlies ervan tijdens het gebruik van de bewuste voertuigen op de wegen. Het schijnt dat er reeds enkele boetes zijn uitgedeeld.  Een opgelegde boete voor het overtreden van bijvoorbeeld de maximale lengte kan wel tot 1000 Euro oplopen.

Maar het advies aan alle weggebruikers is, om in deze periode met het binnenhalen van de oogsten, extra alert en voorzichtig te zijn en daarbij extra rekening te houden met het landbouwverkeer. We kunnen tenslotte niet zonder de landbouw in de maatschappij!

Maximale afmetingen, massa’s en aslasten van (land)bouwvoertuigen:
Cumula_landbouw

error: De inhoud van deze website is beschermd !!