Beleefdag Gebiedswijzer St-Theresiaschool en Pastoor Middelkoopschool

Klazienaveen Barger-Compascuum – Burgemeester Eric van Oosterhout start samen met de leerlingen van de St. Theresiaschool in Barger-Compascuum de beleefdag. Gebiedswijzer de Blokken is live!

De Gebiedswijzer

De Pastoor Middelkoopschool in Klazienaveen en de St. Theresiaschool in Barger Compascuum hebben woensdag 18 september een actieve dag beleefd. Deze dag werd georganiseerd in verband met de lancering van de nieuwe website: de Gebiedswijzer. Burgemeester Eric van Oosterhout gaf het startschot voor de beleefdag.

Beleefdag

Tijdens deze beleefdag hebben de leerlingen van de Pastoor Middelkoopschool in Klazienaveen en de St. Theresiaschool in Barger-Compascuum verschillende sporten uitgeprobeerd. Zij hebben op deze manier kennisgemaakt met verschillende organisaties en verengingen uit het eigen gebied. Deze organisaties en verenigingen kunnen zich gratis registreren op de nieuwe website www.gebiedswijzer.nl zodat de inwoners weten wat er te doen is. En dat is veel meer dan je denkt!

Lancering

’s Middags is de Gebiedswijzer officieel, samen met EOP’s, organisaties en verenigingen gelanceerd door de burgemeester. Van Oosterhout: “Met deze website worden inwoners uit De Blokken in een keer een stuk wijzer over activiteiten en organisaties in hun gebied! Mooi dat er gehoor gegeven is aan de wens van veel inwoners om die informatie overzichtelijk op één plek aan te bieden. Ik hoop dat deze website vaak geraadpleegd wordt en dat de inwoners uit andere gebieden in onze gemeente straks ook een eigen Gebiedswijzer krijgen”.

Samenwerking

De Gebiedswijzer is een nieuwe website om de inwoners van De Blokken, geïnteresseerden en mensen die werkzaam zijn in het gebied te informeren over alles wat er speelt. Dit kan gaan over activiteiten, dienstverlening, workshops, sport, hulpverlening en nog veel meer. De gebiedswijzer is een samenwerking tussen hoofdaannemer Wmo Dokter Schoonmaakorganisatie en welzijnsorganisatie Sedna.

Na verschillende gebiedsavonden met inwoners en organisaties in De Blokken kwamen zij tot de conclusie dat er behoefte is aan meer informatie over het gebied. Vragen zoals: Wat is er in de omgeving te doen? Waar worden welke activiteiten georganiseerd? Welke organisaties zijn actief? Daar kan de Gebiedswijzer een antwoord op geven!