Bedrocks heren 1 verlaten zeer tevreden het honkbalveld

Emmen – Een klinkende overwinning voor de Emmer Bedrocks heren 1. Het honkbalveld werd overduidelijk zeer tevreden verlaten.

Heren 1

De Heren 1 van Bedrocks mochten afgelopen zondag na een aantal weken zomerstop weer verder aan de competitie. Hiervoor moesten ze naar Veenendaal rijden om tegen de Blue Socks te spelen. (-In de 1e helft van de competitie ging deze wedstrijd in Emmen nog redelijk kansloos verloren met 1-11-.) Afgelopen zondag bleek een hele andere dag te zijn. Vol frisse moed gingen de Emmer mannen het veld in. Verdedigend stond het team als een huis. Maar weinig punten konden worden verzilverd door de Blue Socks, hoewel ze de wedstrijd wel direct begonnen met een 2-0 voorsprong.

Aan slag ging het aan Emmer zijde echter zeer voortvarend. Vrijwel elke speler had een hele goede dag, met een aantal uitblinkers. Simon Welter, Max Kamp en Kilian Alderlieste hadden elk 4 hits gemaakt. Een aantal zeer fraaie hits zaten hier ook tussen.

“inside the park Homerun”

Bijzonder was de uiterst verre hit van Julian Zoeteman (titelfoto). De bal rolde zo ver het veld in dat hij in staat was alle 4 de honken rond te lopen, een heuse “inside the park Homerun”. Met verbazing keken de mannen van Blue Socks naar het spel van de Bedrocks, die ze eerder dit seizoen dus nog ruim hadden verslagen. Dit keer hadden ze niks in de pap te brokkelen. Onder toeziend oog van inval- coach Arjan Koreman die het tactisch prima op orde had, gingen Bedrocks Heren 1 met een klinkende overwinning van 13-33 weer naar Emmen.

Heren 2

Afgelopen zondag stond voor het 2e herenteam van de Bedrocks de uitwedstrijd tegen de Blue Devils uit Meppel op het programma. Dat het een lastige klus voor de Emmenaren tegen de koploper in de 4e klasse zou worden was van tevoren bekend. De ruime selectie van de Bedrocks telde maar liefst 9 afmeldingen o.a. door vakantie, ziekte en werk. Hierdoor moesten enkele spelers op een voor hun vreemde positie spelen.

Pitcher Michel Kraayeveld startte voor het eerste dit seizoen op de heuvel met achter de plaat catcher Scotty van den Berg. De eerste inning verliep voorspoedig met slechts één run tegen. In de tweede inning liepen de Blue Devils, mede door een aantal veldfouten, uit naar 8-0.
In het verloop van de wedstrijd gingen de Blue Devils rustig door met scoren en konden de Bedrocks, ondanks een aantal vangballen van o.a. Jeffrey Brandjes, weinig terug doen. In de 5e inning wisten de Emmenaren de hatelijk nul toch nog van het scorebord te slaan.

Door honkslagen van Jeffrey Brandjes, Victor Oosterbeek en Colin Ramakers werden er nog twee runs gemaakt. Verder dan twee runs kwamen Bedrocks niet en werd de wedstrijd uiteindelijk met 24-2 verloren. Hoogtepuntje in deze wedstrijd was de eerste honkslag van Elles Veltman in haar tweede wedstrijd bij de heren.

Programma Meerdijk

Zaterdag 7 september 11.00 uur Pupillen – Blue Devils, 14.00 uur Aspiranten – Blue Devils Zondag 8 september 11.00 uur Heren 2 – Cubs, 14.30 Arnhem Rhinos

(Foto’s: Bert Springer)