Open dagen Ellen’s Portret-Art in buurtgebouw Kruidenveld Klazienaveen

Klazienaveen – Ellen’s Portret-Art houdt op vrijdag 27 en zaterdag 28 september in buurtgebouw het Kruidenveld in Klazienaveen een tweetal open dagen. Van foto naar realistisch portret!

‘Ellen’s Portret-Art’

De Klazienaveense Ellen van de Velde is nog maar relatief kort bezig met het kunstenaarschap sinds ze haar eigen creativiteit heeft ontdekt in oktober 2016. Krap twee jaar na het ontdekken en verder ontwikkelen van haar “gave” heeft Ellen zich ingeschreven bij de KvK onder de naam ‘Ellen’s Portret-Art’. Deze door haar, en haar vriendin/manager Gea Hollander bedachte naam, dekt vrijwel het gehele oeuvre van Ellen. Over het tekenen met het potlood, grafiet, pastel, polychroom, aquarellen, acryl- en olieverfschilderen, zegt Ellen zelf: “Ik vind het een beetje griezelig wat ik allemaal creëer”.

‘Nachtwacht van Emmen’

Ellen werkt sinds de eerste penseelstreken aan de ‘Nachtwacht van Emmen’  mee aan het realiseren van dit reusachtige project. Ruim 35 schilders uit de regio werken met haar samen aan het schilderij waar naar verwachting nog ongeveer 1 tot 1,5 jaar aan gewerkt moet worden voordat het helemaal af is.

Open dagen

Om meer mensen met de door haar opgedane kennis, inzicht en vaardigheden te kunnen helpen, hebben de beide dames een tweetal open dagen gepland. Op 27 en 28 september a.s. zijn de deuren van het buurtgebouw ‘Het Kruidenveld’ aan de Akkerdistel in Klazienaveen voor iedereen geopend. Er is dan o.a. veel eigen werk van Ellen te bewonderen, zijn er tekendemonstraties van meerdere gezichtskenmerken met en door de cursisten, schilders-demonstraties en -informatie, verlotingen mini-workshop en nog veel meer.

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een leuke verjaardagskalender, of kaartjes of afgedrukte tekeningen/reproducties te kopen. Ook zijn er cadeaubonnen verkrijgbaar die een leuke opstap bieden voor een cursus zoals bijvoorbeeld een 3-daagse Workshop Pasteltekenen.
Ellens-Portet-Art_1189web

Leuke prijzen via verloting
Ellens-Portret-Art_1203web
Het nieuwste project waaraan door Ellen gewerkt wordt: Het portret van Koningin Esther/Hadassah uit haar serie bijbelse foto-realistische-portrettekeningen.

Op beide dagen vindt een verloting plaats waarmee een paar leuke prijzen te winnen zijn. De 1e prijs is een repro van een ingelijst kunstwerk naar keuze op A3 formaat, de 2e prijs idem op A4 formaat en de 3e prijs bestaat uit de vrije keuze uit 1 A5 en 2x A6 kaartjes. Hiervoor worden op beide dagen loten verkocht tussen 10.00 en 15.00 uur. Op beide dagen vindt om ca. 15.30 uur vervolgens life de trekking plaats.

Mini-workshop

Niet alleen een verloting maar ook een loting voor deelname aan de gratis mini-workshop *Tekenen Kun Je Leren* is een deel van de open dagen.  Tijdens de beide open dagen wordt er een gratis mini-workshop gehouden met maximaal 4 deelnemers dat van 14.00 tot ca. 15.30 uur duurt. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen dien je je in te schrijven (inschrijven hiervoor kan alleen op de dag zelf) en uit de inschrijvingen worden iedere dag 4 winnaars getrokken. De trekking vindt ca. 10 minuten voor de start van de mini-workshop plaats.

Wat: Open dagen Ellen’s Portret-Art Klazienaveen
Wanneer: vrijdag 27 en zaterdag 28 september van 10.00 tot 16.00 uur
Waar:
Buurtgebouw Het Kruidenveld
Akkerdistel 100
7891 DV  Klazienaveen

Voor meer informatie over geplande workshops, prijzen, contact enzovoort:
Website: http://ellensportret-art.nl/