Nieuwe Aquarena zwembad opgeleverd

Regio – Het nieuwe Aquarenabad op het Businesspark Meerdijk in Emmen is deze week opgeleverd. De officiële opening laat nog wel een aantal weken op zich wachten.

Koenen Bouw/Wind Design & Build heeft de bouw volledig afgerond en de sleutel overdracht aan de gemeente is intussen verricht. De komende weken leren de Aquarena-medewerkers het nieuwe zwembad kennen en gaan ze het testen.

Officiële opening

Op 19 oktober vindt de officiële opening plaats. In de daaropvolgende herfstvakantieweek organiseert Aquarena allerlei feestelijke activiteiten in en rond het nieuwe zwembad.

De oplevering was oorspronkelijk gepland op 21 september. Doordat afronding van werkzaamheden meer tijd heeft gekost in combinatie met de bouwvak is het zwembad enkele weken later opgeleverd. Het zwembad aan de oude Angelsloërdijk blijft nog open tot 14 oktober.

Nieuwe techniek

De komende weken gaan de medewerkers van Aquarena aan de slag om vertrouwd te raken met het nieuwe bad en de techniek. De waterkwaliteit en de luchtbehandeling moeten goed ingeregeld worden. Om dit te testen, organiseert Aquarena testdagen op de nieuwe locatie voor de gebruikers van het huidige zwembad. Wethouder René van der Weide: “Binnenkort opent een schitterend nieuw zwembad op een toplocatie, voorzien van de nieuwste technieken. Het testen is noodzakelijk om iedereen straks te kunnen laten zwemmen in goed functionerend zwembad.”

Nieuw Aquarena zwembad

In opdracht van de gemeente Emmen bouwde Koenen Bouw/Wind Design & Build dit nieuwe zwembad op het Businesspark Meerdijk in Emmen. Het zwembad heeft een achtbaans wedstrijdbad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem, een recreatie- en een peuterbad. Daarnaast biedt het zwembad uitgebreide wellness mogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes.

Directeur van Koenen Bouw, Wout van Vilsteren: “Het Aquarena anno 2019 is een modern, energiezuinig zwembad. Het hele dak ligt vol speciale zonnepanelen, het hele gebouw is voorzien van led-verlichting met bewegingsmelders. Het energieverbruik is met factor 4 verminderd in vergelijking met de oude situatie.”