Klazienaveen zuid-west deels op de schop

Klazienaveen – Een deel van Klazienaveen zuid-west gaat helemaal op de schop. Straatwerk eruit, aanleg-verbeteringen aan het openbare stelsel en tenslotte het nieuwe straatwerk erin!

Het zuidwestelijke deel van Klazienaveen gaat vanaf deze week op de schop, waarbij straten en de directe omgeving worden opgeknapt en deels de riolering vervangen wordt .

Rioolstelsel

Het rioolstelsel wordt in deze wijk stevig onderhanden genomen. Onder het straatwerk van De Metten, Derksweg, De Lauden, Herderstraat, Engweg, Broekweg, Boogpad en ook de Kortestraat wordt het riool vervangen. Hierna worden de straten opgefrist.

Wens bewoners

Een groot aantal inwoners van zuidwest Klazienaveen heeft in bijeenkomsten aangegeven dat ze graag zouden zien dat hun woonomgeving opgeknapt zou worden. Met het vervangen van het rioolstelsel pakt de gemeente Emmen gelijk ook de kans aan om tegemoet te komen aan de meeste wensen van de bewoners. Daarmee wordt de woonomgeving niet alleen mooier, maar ook veiliger.

Fases

Om te voorkomen dat de ingrijpende werkzaamheden de infrastructuur in de wijk teveel belast, wordt er in meerder fases gewerkt. Afgelopen maandag is aannemer Sallandse Wegenbouw begonnen met de eerste fase. Klazienaveen-Zuid-West-(2)De Metten, het gedeelte van de Langestraat tot aan de Derksweg gaat als eerste op de schop. Ook de Brevierweg, zie bovenste foto, ligt er intussen al helemaal uit.Klazienaveen-Zuid-West-(4) Het bedrijf heeft intussen al een ‘eigen’ terrein aangelegd langs De Lauden voor tijdelijke opslag van materialen en hun materieel.

Zo tegen de zomer in 2020 moet alles dan weer spik en span zijn. De bewoners van het gebied worden op de hoogte gehouden over de vorderingen van de werkzaamheden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!