AED vernield aangetroffen in Barger-Compascuum

Barger-Compascuum – Afgelopen maandag is er een AED van de EHBO Vereniging vernield aangetroffen bij de kantine van SVBC in Barger-Compascuum.

Oproep EHBO Vereniging:

Wie heeft vanmiddag iets verdachts gezien, personen die zich bij de SVBC kantine hebben opgehouden? Er is helaas een AED vernield.
Een automatische externe defibrillator of hartstarter is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Hopelijk beseffen de dader(s) dat zij een poging om iemands leven te redden nu een stuk moeilijker hebben gemaakt. Graag komen wij in contact met iemand die iets heeft gezien. AED-1

Kijk hier voor het originele bericht op de Facebookpagina van de EHBO Vereniging.

AED’s

Steeds meer dorpen in onze regio krijgen een AED’s geplaatst op initiatief van de dorpsbewoners zelf en bijvoorbeeld de lokale EHBO Vereniging of EOP’s. Dit gaat niet zomaar, want daar zijn heel wat mensen bij betrokken voordat zo’n levensreddend apparaat ergens geplaatst kan gaan worden. In vrijwel alle dorpen in de regio zijn mensen naarstig bezig om een AED ergens op een goed bereikbare plaats geplaatst te kunnen krijgen.

Niet alleen genoemde, maar er hangt ook nog eens een stevig kostenplaatje aan vast. Maar dat terzijde, dit geweldige apparaat zal je maar net nodig hebben om iemands leven te kunnen redden…..

Tijd

Het is tijd voor ouders/verzorgers om hun kroost eens bewuster te maken van hun gedrag met het vernielen van andermans spullen. Je zal als ouders zijnde zo’n hulpmiddel zelf eens nodig hebben op een kritiek moment. Een hulpverlener moet dan maar op de ouderwetse manier proberen u te helpen…… en dat kan te laat zijn.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!