Sportkampioenen gehuldigd

Regio – Donderdagmiddag zijn in de gemeente Emmen door wethouder René van der Weide alle sportkampioenen van de eerste helft van 2019 gehuldigd.

In 2019 zijn tot nu toe 12 sporters en 4 teams uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden. Elodie Luchies uit Emmen was de jongste kampioen die werd gehuldigd. Elodie is 11 jaar oud en werd op 26 en 27 januari 2019 in Almere Nederlands Kampioen twirlen in de categorie Juvenille 2 baton. Elodie traint bij Twirlteam Desafio in Emmen. Elodie: “Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met twirlen. Ik train 3 uur per week en mijn doel is om ooit internationaal kampioen te worden.”

Erik Eilering uit Emmen was de oudste kampioen die werd gehuldigd. Erik is 55 jaar en werd op 24 februari 2019 samen met zijn Baseball5 team Nederlands Kampioen. Erik: “We zijn met ons team niet alleen Nederlands kampioen, afgelopen weekend zijn wij internationaal kampioen geworden in Barcelona. Hier zijn wij enorm trots op! We hebben een super leuk team en ons doel is om volgend jaar weer Nederlands kampioen te worden en ik hoop dat uit dit team 1 à 2 spelers voor het Nederlands team mogen gaan uitkomen.”

René van der Weide: “Ik ben onder de indruk dat in een half jaar tijd zoveel sporters uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden zijn. Mooi om te zien! Alle kampioenen die vandaag zijn gehuldigd hebben een geweldige en bijzondere prestatie neergezet. Je moet er heel veel voor en doen en laten om zo’n geweldige prestatie te behalen. Ik heb hier enorm veel waardering voor.”

Op de foto:

Angela Klaver, Bedrocks Baseball5 team, Bjarne Hemme, Carlijn van Mensvoort, Eline Zwart, Christel van den Wildenberg, Sem Leusmann, Floor Feddes, Minke Bernardus, Shalaya Boer, Danni Veenstra, Marissa Fuhler, Luca Coutinho, Julia Leunge, Elodie Luchies, Hieke van Dijk, Janero Luchies, Lars Boerrigter, Marcella Berends, Chyntia Katoen, Zoë Zwiggelaar, Shanice Jansen, Lianne Ottens, Angelique Oosting, Carola Nijenhuis, Viola Nijland, Lies van Mensvoort en Marinda Oost, Rian Schopmeijer, Sarah van Beilen, Sjaak de Vries, Viola Nijland, Annika van der Tuuk, Nikita en Quincy van den Haak, Suzanne van Dijken, Evita Prent, Noa Pasveer, William Kruit en wethouder Rene van der Weide.

(Foto: Bennie Wolbers)