Karter Ferdy Snijders doet het weer: P1 in KZ Plus-klasse!

Klazienaveen/Venray – De in Klazienaveen woonachtige karter Ferdy Snijders doet het weer: P1 in KZ Plus-klasse!

Terug

Hiermee  bewijst Snijders helemaal terug te zijn op het oude niveau. Na pech tijdens de vorige ronde van het Nederlands kampioenschap tweetakt, toonde Ferdy Snijders zondag in Venray wie de snelste is in de KZ2 Plus-klasse. De 37-jarige karter uit Klazienaveen denderde naar de dagzege door een klinkende overwinning in de finale.

“Lekker hoor”

Ferdy Snijders doet dan ook dik tevreden zijn verhaal: “Dit is goed voor het zelfvertrouwen. In Berghem heb ik tijdens de vorige ronde van het NK een inschattingsfout gemaakt en was er tijdens een inhaalactie met mijn hoofd niet helemaal bij waardoor ik uitviel. Nu heb ik dat foutje goed gemaakt. Het voelt lekker hoor, weer eerste te zijn.”

De rijder van topteam Paauwer Racing heeft er hard voor moeten knokken in de kwalificatie en de prefinale. Maar in de finale was hij op het moment dat het echt moest, de snelste. In de kwalificatie had hij met de derde tijd al laten zien voorin te kunnen meestrijden. Ferdy werd daarin derde op ruim een tiende van de polesitter. “Het was honderdstenwerk. We waren met z’n drieën los van de rest, en in de wedstrijd ook.”

derde startpositie

Omdat hij zich als derde had gekwalificeerd, moest hij van de derde plaats starten in de prefinale. Hij wist dat hij voor een pittige opgave stond. “Op deze baan kun je bijna niet inhalen.” Het wekte dan ook geen bevreemding dat Ferdy als derde over de finish van de Limburgse piste kwam. “Voor de finale had ik wat tips gekregen van Jaco (Paauwe, teammanager van Paauwer Racing, red.). Dat ging goed. Ik zat in de finale eerst vast achter Roel Faber, maar toen ik hem eenmaal voorbij was, kon ik ook voorblijven. We hadden echt de goede keuze gemaakt voor wat betreft de afstelling.”

Gemakkelijk was hij niet, de baan in Venray. Het was voor Ferdy sowieso de eerste keer dat hij erop racete. “Het is een heel technische baan, ook niet echt een kartbaan voor een KZ2-kart. Maar blijkbaar kan het dus wel, hier rijden met een KZ2. Vrijdag reed ik hier tijdens de training voor het eerst. Dat was ook wel tijd genoeg om de baan te leren kennen. Vrijdagavond hadden we de juiste afstelling al gevonden. Daarna hebben we die ook niet meer kunnen verbeteren.”

“Kampioenschap zit er in”

De overwinning bezorgde hem de nodige punten voor het kampioenschap. “Als ik zo blijf presteren dan kan het. Maar ik moet dan niet te veel pech meer hebben. Ik zie wel of ik nog kampioen word of niet. Ik wil nu eerst vooral mooie dagresultaten halen.”

Dat moet dan wat Ferdy betreft tijdens de volgende ronde van het NK meteen gebeuren. Die wordt komende maand in Kerpen (Dld.) gehouden en het is zijn ‘favoriete baantje’. “Het is trouwens ook de favoriete baan van Floris Schouten (hij werd zondag tweede, red.). We zijn zo aan elkaar gewaagd. Dat was vorig jaar ook al zo. Ik vind dat zo mooi. Laat die race maar komen!”Ferdy-Snijders-wint-NK-race-in-Venray-C011428
Ferdy Snijders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf Ferdy Snijders, Dewi Rent en Paauwer Kart Racing.

(Foto’s: RaceXpress.nl)