Heren 1 Bedrocks zegevieren na moeilijke start opnieuw

Emmen/Arnhem – Na de winst vorige week zegevierde het 1e herenteam van de Bedrocks na een moeilijke start in Arnhem afgelopen zondag opnieuw.

Zondag speelden de Bedrocks Heren 1 in Arnhem tegen de Rhinos Heren 1. Na de 1e overwinning van dit seizoen van de Emmer mannen vorige week, wilden ze deze ingeslagen weg voortzetten.

Hoewel Bedrocks scherp aan de wedstrijd begon, stonden ze na de 1e inning toch met 2-0 achter. Echter lieten ze zich niet van hun stuk brengen en probeerden elke inning wat punten bij elkaar te sprokkelen. 2-Max-Kamp-DSC03548Dankzij goed pitchwerk van Ruben van Wieren en Max Kamp, kregen de mannen uit Arnhem aan slag maar weinig kansen.

Door hier en daar wat foutjes in het veld, en een scheidsrechter die helaas niet de hele wedstrijd consequent de beslissingen nam was de stand echter na 6 inningen nog maar 7-11 voor Bedrocks. Deze stand had al eerder in de wedstrijd hoger moeten zijn. In de 7e inning werd zelfs een speler van Bedrocks vanwege vermeend commentaar op de scheidsrechter weg gestuurd. Even dreigde het gevaar dat Bedrocks met maar 8 spelers verder moest, echter beide coaches vonden dit een wat zware maatregel waardoor de Emmer korte stop Julian Berns alsnog kon spelen. In de 8e en 9e inning liet Bedrocks duidelijk zien over een langere adem te beschikken en werd de eindstand uiteindelijk nog 7-18.

Deze 2e overwinning op rij is hopelijk een opmaat naar een hele mooie reeks overwinningen en mooi, aantrekkelijk spel. Op donderdag (Hemelvaartsdag) speelt Heren 1 een inhaalwedstrijd om 14.30 uur op de Meerdijk.

Heren 2

Het tweede herenteam van de Bedrocks kreeg zondag de koploper in de 4eklasse B, de Blue Devils uit Meppel, op bezoek. De nog ongeslagen Blue Devils, vorig seizoen nog een klasse hoger spelend, dachten een eenvoudige middag te hebben tegen de hekkensluiter uit Emmen. De Emmenaren beten echter goed van zich af en gaven, zeker in het begin van de wedstrijd, goed partij.8-Heren-2-Scott-Schulting--DSC03191

Na ruim een half jaar afwezigheid werd Scott Schulting gelijk in het diepe gegooid. Als startend werper hield hij, hoewel nog wat roestig, de slagploeg van de tegenstander goed onder controle. De gasten namen in de 1e inning nog wel een 0-2 voorsprong maar wisten die door sterk verdedigend werk van thuisploeg in de 2e inning niet verder uit te bouwen. De Bedrocks kwamen door honkslagen van Jeffrey Brandjes, Scotty van den Berg en Michel Kraayeveld terug in de wedstrijd.7-H2-Jeffrey-Brandjes-DSC03033

In iedere wedstrijd hebben de Bedrocks wel een mindere inning. Zo ook zondag. In de 3e inning scoorden de Blue Devils vier keer en liepen uit naar een 1-6 voorsprong. De weerstand was gebroken en in de laatste drie innings scoorden de Bedrocks nog één keer tegen de Blue Devils 6 keer. Eindstand 2-12. Al met al een wedstrijd waar, ondanks de nederlaag, met tevredenheid op terug kan worden gekeken. Man van de wedstrijd was 1e honkman Michel Kraayeveld met 3 honkslagen, een vangbal en een gestolen honk (!).

Aspiranten

Zaterdag speelden de Bedrocks aspiranten thuis tegen Caribe uit Groningen. In de eerste inning wist Thimo Czudar met goed pitchwerk drie van de vijf Groninger spelers met 3-slag terug te sturen naar de dug-out. 9-Aspiranten-Thimo-Czudar--DSC02581De Emmer aspiranten kwamen wel tot scoren en zo was de stand na de eerste inning 2-0. In de volgende 3 inningen bleven de Bedrockers goed scoren door mooie honkslagen van het hele team, met als kers op de taart een homerun van Alex Uiterwijk Winkel de bal over de onlangs door de gemeente Emmen verhoogt hekwerk sloeg. 10 Aspiranten Alex Uiterwijk Winkel DSC02918Ondanks een dipje halverwege de wedstrijd wisten de aspiranten zich goed te herpakken en hielden de winst thuis met een eindstand van 10-4.

Pupillen

Zaterdagmorgen speelde de Emmer pupillen op de Meerdijk tegen koploper Uitsmijters uit Almelo. De Bedrocks pups gingen goed van start en kwamen in de eerste inning al voor staan met 5-1 mede door goed werk van het Pitcher/Catcher-koppel Vincent Ester en Jasper Vos in samenwerking met 1ste honkman Pim Bekkering en door goed verdedigend werk van de Bedrocks velders hadden de Almeloërs niet veel in te brengen. 11-Pupilllen-Jamie-Veltman.-2D7A5403Ook was er weer goed slagwerk van de Emmer pupillen met prachtige homeruns van Jeffrey Koster en Jamie Veltman. 12-Pupillen-2D7A5419_2Met de 12-4 eindstand pakten de Bedrockers de eerste plaats in hun competitie tot groot genoegen van de coaches Elles Veltman en Harriët Mol.

Programma Meerdijk

Donderdag 30 mei: 14.30 uur Bedrocks 1 – The Red Caps Leusden

(Foto’s pupillen Joyce Groeneveld den Dekker, overige foto’s Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!