Aanhoudingen op heterdaad met extra inzet politiehelikopter en hond

Oranjedorp/Emmen – De inzet van een politiehelikopter en -hond leverde vannacht twee aanhoudingen op heterdaad op. Er werden diverse meldingen ontvangen over een helikopter dat omstreeks 04.00 afgelopen nacht over Oranjedorp en de directe omgeving rond cirkelde.

meerdere politievoertuigen

De politie Zuidoost-Drenthe maakte zojuist bekend dat de afgelopen nacht, 26 op 27 mei 2019,  er een melding gedaan werd dat er twee mannen op het terrein van een metaal recycling bedrijf in Emmen liepen. De politie ging vervolgens met meerdere politievoertuigen ter plaatse en heeft vervolgens het terrein ‘dichtgezet’.

warmtebeelden

De politiehond heeft het terrein afgezocht op sporen en ondertussen werd de politiehelikopter ZULU opgeroepen voor het maken van warmtebeelden. De politiehelikopter spotte al snel een warmtepunt. De collega’s in de helikopter hebben de hondengeleider naar deze locatie gewezen. Op dit warmtepunt bleek een verdachte zich te verstoppen in de bosjes. Deze verdachte luisterde niet naar het bevel van de hond en geleider en werd door de politiehond in zijn bovenarm gebeten. Hierop gaf de verdachte zich over en kon hij vervolgens aangehouden worden.

tweede verdachte

De politiehelikopter heeft nog een aantal rondjes gevlogen boven het gebied. In de nabijheid van het terrein is er een tweede verdachte, een Roemeense vrouw, aangehouden in verband met deze inbraak.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Assen. Een mooie samenwerking tussen de verschillende politiedisciplines, schrijft de politie Zuidoost-Drenthe op hun Facebookpagina.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!