Huiswerkbegeleiding mogelijk met Esdal College en gemeente Emmen

Emmen/Klazienaveen – De gemeente Emmen en het Esdal College met de locaties Oosterstraat, Boermarkeweg en Klazienaveen zijn een pilot gestart voor gratis huiswerkbegeleiding voor leerlingen uit gezinnen met een laag inkomen.

begeleiding bij leren en plannen

Leerlingen die in aanmerking komen, krijgen gedurende drie maanden drie dagen per week huiswerkbegeleiding op school. Er is begeleiding bij alle vakken en ook begeleiding bij het leren en plannen.

Er zijn situaties waardoor het leerlingen niet lukt grip te krijgen op hun huiswerk. Bijvoorbeeld omdat er geen rustige omgeving is waar zij hun huiswerk kunnen maken of dat ze thuis niet de juiste begeleiding kunnen krijgen. Huiswerkbegeleiding is dan een uitkomst.

Ghita Kolker, lid kerndirectie Esdal College: “Het is bewezen dat huiswerkbegeleiding leerlingen helpt meer zelfvertrouwen te geven wat weer leidt tot betere cijfers.”

Wethouder Raymond Wanders (Werk, Inkomen, Volksgezondheid) vindt dat voor alle kinderen deze begeleiding mogelijk moet zijn: “Vaak is huiswerkbegeleiding voor kinderen uit minima-gezinnen niet weggelegd, omdat het te duur is voor de ouders. Deze pilot maakt huiswerkbegeleiding voor iedereen mogelijk.”

Afronden schooljaar

Huiswerkbegeleiding kan net het verschil maken bij de afronding van het schooljaar. “Nu de laatste periode voor de zomer is gestart, vinden we het belangrijk deze pilot nog even nadrukkelijk onder de aandacht te brengen” zegt Ghita Kolker. Met een steuntje in de rug lukt het een aantal kinderen het schooljaar toch goed af te ronden.”

Meedoen

Om mee te kunnen doen aan de pilot, geldt als voorwaarde dat het gezinsinkomen onder de 120% van de bijstandsnorm moet liggen. Ook leerlingen uit gezinnen die vallen onder bewindvoering of schuldhulpverlening komen in aanmerking. Stichting Leergeld kijkt of leerlingen in aanmerking komen. Aanmelden kan via de desbetreffende locaties van het Esdal College.

Pilot

De pilot duurt tot eind 2019 en wordt deze zomer geëvalueerd. Gedurende deze pilot onderzoeken het Esdal College en de gemeente of de huiswerkbegeleiding breder en duurzamer kan worden ingezet.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!