Natuurbeleving met een natuurwandeling rondom Griendtsveenplas

Erica – Een echte natuurbeleving met een natuurwandeling rondom Griendtsveenplas valt er te beleven op zaterdag 1 juni op het aangrenzende natuurgebied rondom het Smalspoormuseum in Erica.

Het Smalspoormuseum Erica is bekend van de treinen welke in de industriële ontwikkeling van Nederland gebruikt werden en de historische turfstrooiselfabriek. In het kader van natuurbeleving organiseert het bekende museum zaterdag 1 juni een treinrit met een wandeling om de Griendtsveenplas in het unieke aangrenzende natuurgebied van het museumterrein.

bijzondere flora en fauna

Dit natuurgebied, met haar bijzondere flora en fauna, is slechts een paar keer per jaar toegankelijk. De wandeling trok vorig jaar zoveel deelnemers dat de groep te groot werd. Daarom is er besloten om de natuurwandeling met  twee groepen te gaan maken. Dat houdt natuurlijk ook in dat er ook twee boswachters van het Staatsbosbeheer mee zullen gaan.

programma

Zaterdag 1 juni:
Vertrek met trein: 10.30 uur vanaf perron noord waarmee u naar de wandellocatie gebracht wordt. Onderweg zal al het een en ander worden vertelt over het museum en de natuur. Tijdens de circa 1 uur durende wandeling door het uniek stukje natuur, zult u naast uw eigen waarnemingen ook veel informatie ontvangen van de boswachter(s). Na afloop van de wandeling gaan we met de trein terug naar het museum. Hier wordt  iedereen nog een versnapering aangeboden. Op het museumterrein kunt u na de wandeling ook van alles bekijken zoals o.a. de locomotievenloods, de turfstrooiselfabriek en de remise.

Aanmelden

Vanwege het beperkte aantal deelnemers is het aanmelden vooraf noodzakelijk, want vol is vol!!!

Tel.: 06-11111188
E-mail: info@smalspoorcentrum.nl
Website: www.smalspoorcentrum.nl

Industrieel Smalspoormuseum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica

error: De inhoud van deze website is beschermd !!