De Snikke blijft als straatnaam voortbestaan in Klazienaveen

Klazienaveen – Maandagochtend 13 mei is de herinrichting van het oude Marktplein en de Jhr. M.W.C. de Jongestraat in Klazienaveen ingeluid. ‘De Snikke’ blijft als straatnaam bestaan.

Vervangen riolering

De riolering wordt vervangen van Jhr. M.W.C. de Jongestraat tussen het politiebureau en de St. Henricusschool. Met deze werkzaamheden zou vorige week al worden begonnen, maar vanmorgen zijn de werkzaamheden toch van start gegaan. Het vuilwaterriool wordt vernieuwd en er wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd, waarbij de inrichting in de straat grotendeels hetzelfde blijft. Het streven is om de klus voor de zomervakantie klaar te hebben zodat de evenementen die al gepland staan hiervan geen hinder zullen ondervinden.

Inrichting Marktplein

Meer ruimte tussen de nieuw gebouwde woningen en het plein, meer parkeergelegenheid en volop ruimte voor evenementen, dat zijn de doelstellingen. Na de zomervakantie wordt er gestart met de reconstructie van het oude Marktplein. In de nieuwe situatie krijgt het Marktplein in totaal 118 parkeerplaatsen, ruim 40 meer dan het huidige plein. Daarnaast komen de benodigde lantaarnpalen en beoogde bomen aan de rand van het plein, zodat het gereconstrueerde Marktplein optimaal benut kan worden.

Straatnaam De Snikke

In de nieuwe situatie wordt het Marktplein als het ware verschoven. De weg die nu langs het Marktplein loopt, dat nu nog in het hart van de Kruiskerk ligt, wordt verwijderd. Hiervoor in de plaats komt er een nieuwe weg voor de nieuw gebouwde woningen aan de rand van het oude Marktplein. Deze straat krijgt de naam De Snikke mee, waarmee de naam van het voormalige gebouw wat op deze locatie stond, behouden blijft. De gemeente gaat ervan uit dat de werkzaamheden in november afgerond zullen zijn.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!