Bedrocks Recreanten en Aspiranten winnen op Meerdijk

Emmen – De Bedrocks Recreanten en Aspiranten wonnen het afgelopen weekend op de Meerdijk, de homevelden van de Emmer soft- en honkbal-vereniging. Pupillen en Heren 2 lieten de punten aan de tegenstander.

Recreanten

Vrijdagavond ontvingen de Bedrocks recreanten op de Meerdijk W.H.S.C. uit Winschoten voor hun eerste softbalwedstrijd van het seizoen. Het pitcher – catcher koppel Martijn Veenhuijzen – Jorgos Stamou hadden de Winschoter slagmannen en vrouwen, samen met een uitstekend werkend veld, goed onder controle. Aan slag ging het bij de Emmenaren crescendo waardoor ze een flinke voorsprong namen.

In de laatste twee inningen kwamen de Winschoters echter op stoom, maar aan het einde van de 6e inning riep de goed leidende scheidsrechter Bart-Jan van der Toom het einde van de wedstrijd af bij een 14-11 eindstand.

Pupillen

Zaterdagochtend ontvingen de Emmer pupillen Tex Town Tigers uit Enschede. De Drentse pupillen lieten met een 8-10 eindstand de winst aan de Tukkers.

Aspiranten

In de middag hadden de Emmer Aspiranten op de Meerdijk weinig mededogen met The Blokes die met een 18-0 eindstand terug naar Veendam moesten.

Heren 2

Op moederdag trokken de Bedrocks heren 2 in alle vroegte richting Apeldoorn voor hun wedstrijd tegen Robur’58 heren 2. Het gebrek aan slagkracht nekte het 2e herenteam van Bedrocks ook in hun vierde wedstrijd van het seizoen. De Emmenaren, spelend met roze zweetbandjes naar Amerikaans gebruik op moederdag, openden de score nog wel. 3-Fernando-Acevedo-DSC00512Een 2-honkslag van Fernando Acevedo bracht Benjamin Houthuyzen over de thuisplaat.

In een poging zelf te scoren na een doorgeschoten bal gleed Acevedo ongelukkig uit en kon Robur’58 de derde nul maken. Startend werper Davey Paulussen begon ongelukkig aan de wedstrijd en kreeg in de eerste inning 4 runs om de oren. In de loop van de wedstrijd kreeg hij meer grip op de tegenstander. Doordat hij niet altijd even goed gesteund werd door zijn verdediging kon hij niet voorkomen dat Robur’58 bleef scoren.

Trainer -coach Marco Mast probeerde de productie van Robur te stoppen door een aantal pitcher wissels, maar ook dat kon niet voorkomen dat de Emmenaren met een teleurstellende 16-3 nederlaag huiswaarts gingen.
Lichtpuntje in de wedstrijd was de eerste honkslag bij de Heren door Victor Oosterbaan die de overstap van de recreanten naar de heren heeft gemaakt. Volgende week zondag hopen de heren het tij te keren in Meppel tegen de Caps uit Hoogeveen.

Heren 1

Het eerste Bedrocks herenteam kwam niet in actie aangezien de tegenstander onvoldoende spelers op de been konden brengen.

Programma

Het komende weekend zijn er geen wedstrijden op Sportpark de Meerdijk.

(Foto’s: Bert Springer)