Certificaat voor vrijwilligers en werkgroep Klazienaveen Samen Dementievriendelijk

Klazienaveen – Vrijwilligers van de Sedna Klazienaveen De Blokken en Notariskantoor Veen en Veste ontvingen vrijdag 10 mei uit handen van wethouder Guido Rink het certificaat Klazienaveen Samen Dementievriendelijk.

feestelijke uitreiking

Naast de vrijwilligersgroep van Sedna Klazienaveen De Blokken, werd het het certificaat Klazienaveen Samen Dementievriendelijk en de sticker Dementie Vriendelijk Bedrijf ook uitgereikt aan Notariskantoor Veen en Veste. Er werd door ruim 18 vrijwilligers en een politiemedewerkster een scholing gevolgd. Deze scholing werd verzorgd door Samen Dementie Vriendelijk Alzheimer Nederland. Sedna-Klazienaveen_SLM0341webDe toch wel een beetje feestelijke uitreiking vond plaats in het Welzijns- en Gezondheidscentrum De Blokken te Klazienaveen. Sedna-Klazienaveen_SLM0380web

Scholing Dementie Vriendelijk Bedrijf

De kernpunten van de scholing zijn het herkennen, het helpen en het oog hebben voor- en daarnaast het bespreekbaar maken van dementie. Daarnaast is er aandacht voor het risico en de kwetsbaarheid wanneer een mens te maken krijgen met dementie verschijnselen. Kun je zelfstandig blijven wonen, en kun je ondanks de handicaps, deelnemen aan maatschappelijke activiteiten in de wijk? Het gaat om de mens met dementie, en mede, om de naasten en de mantelzorgers.

initiatieven

Naast het uitreiken van het certificaat hebben Els van der Veen, Coördinator Netwerk Drenthe Dementie en Frans van Dorst voorzitter Dementie Drenthe, de aanwezigen toegesproken en gefeliciteerd.  Zij spraken hun waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers en de werkgroep Klazienaveen Samen Dementievriendelijk en spraken de hoop uit dat meerdere initiatieven zich verspreiden over de gemeente Emmen, maar ook daarbuiten. Inmiddels hebben zich al meerder bedrijven en instellingen aangemeld om ook de scholing te gaan volgen.Sedna-Klazienaveen_SLM0359webDe middag werd door Mieke Klosowski  en Bennie Schulte, twee leden van de werkgroep, aan elkaar gepraat. (foto onder)Sedna-Klazienaveen_SLM0390web