Eerste bad nieuw Aquarena zwembad gevuld met water

Emmen – Menigeen vroeg het zich waarschijnlijk al af: “Hoe lang gaat het nog duren?” Het eerste bad van het nieuwe Aquarena zwembad is intussen reeds gevuld met water.

Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena op de Meerdijk in Emmen is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld.

Op schema

De bouw van het nieuwe zwembad loopt op schema. De eerste delen van de interactieve glijbaan met cone zijn al geplaatst door aannemers-combinatie Koenen Bouw en Wind Design & Build. De overige onderdelen volgen binnenkort. Eind juli is de oplevering van de bouw, waarna het bad uitgebreid getest wordt door toekomstige gebruikers van het zwembad. Als alles volgens plan verloopt, opent het nieuwe Aquarena in september haar deuren.

Dag van de bouw

Wie benieuwd is naar het nieuwe zwembad, kan alvast een kijkje nemen bij de bouw op zaterdag 15 juni a.s. tussen 10.00 – 16.00 uur tijdens de Dag van de Bouw.

Aquarena op de Meerdijk

Het nieuwe Aquarena krijgt drie baden. Naast het wedstrijdbad
(25 meter, 8 banen) is er een doelgroepenbad met beweegbare bodem met een klimwand, duikplank en groot interactief scherm. Dit bad is geschikt voor allerlei activiteiten zoals zwemles, Aqua-sporten, trimzwemmen en recreatief zwemmen. Uiteraard is er ook een recreatiebad met glijbanen, een Doe&Ontdek gedeelte voor kleintjes en wellness voorzieningen (sauna, infraroodcabine en stoomcabine).

duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid wordt het nieuwe zwembad één van de zuinigste zwembaden van het land. Wethouder René van der Weide: “Als we willen dat mensen leren zwemmen en met plezier bewegen, moeten we een goede accommodatie bieden. Met het nieuwe Aquarena krijgen we een uniek en energiezuinig zwembad met alles erop en eraan waar we nog vele jaren plezier van hebben.”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!