Opnieuw matige resultaten heren Bedrocks. Jeugd doet het beter!

Emmen/Utrecht – Ondanks de gedrevenheid van het 1e Bedrocks herenteam om wat recht te zetten, waren de resultaten van de uitwedstrijd opnieuw teleurstellend. De pupillen en aspiranten teams deden het beter!

Heren 1

Zondag ging het seizoen voor de Bedrocks Heren 1 verder in Utrecht tegen de Domstad Dodgers. Na hun eerste 2 wedstrijden te hebben verloren, waren de Emmer mannen erop gebrand om nu hun gram te halen. Door wat veldfouten en niet voldoende slagkracht in de eerste 6 inningen liepen de mannen uit Utrecht echter al snel uit naar een 7-1 voorsprong.

In de 7e inning toonden de Bedrocks echter veerkracht door 4 runs te maken. De stand was op dat moment 7-5 en de spanning leek terug in de wedstrijd te komen. Deze gedachte duurde echter niet langer een volle inning, want in de 8e inning was de stand 12-6. Helaas was het spel niet goed genoeg om de Domstad Dodgers het vuur aan de schenen te leggen.

Mooiste moment van de dag aan Bedrocks zijde was de geweldige hit van Ruben van Wieren. Hij sloeg de bal dusdanig ver dat deze direct in het net belandde aan het einde van het veld. Was deze hit 2 meter verder, was het een zuivere homerun geweest, helaas was het “slechts” een 2-honkslag. Volgens aanvoerder Arjan Koreman moet van Wieren nog één weekje naar de sportschool en dan hij slaat de bal er een volgende keer overheen.

Heren 2

Na twee honkballoze zondagen trok het 2e herenteam van de Bedrocks op Bevrijdingsdag richting Zwolle voor hun wedstrijd tegen de plaatselijke Blue Hawks. Het gebrek aan (slag)ritme was gedurende de wedstrijd goed te merken.

Startend werper voor de Bedrocks Marijn Mast, met achter de plaat catcher Jeffrey Brandjes, gooide een prima wedstrijd met slecht 4 honkslagen en 2 runs tegen in 5 innings. De verdediging stond goed bij de Bedrocks met als hoogtepunt een dubbelspel door korte stop Fernando Acevedo. Hij maakte zelf de nul op het tweede honk en gooide de slagman uit door een aangooi op 1e honkman Michel Kraayeveld.

In de eerste inning namen de Bedrocks nog wel de leiding door onder andere twee gestolen honken van Fernando Acevedo en een honkslag van Bart-Jan van der Toom. Daarna stokte het aanvalsspel van de Bedrocks. In de loop van de wedstrijd werden nog maar 5 honkslagen geslagen waaruit helaas niet werd gescoord. De Blue Hawks hadden inmiddels wel gescoord en na vijf innings stond het 2-1 in het voordeel van de Zwollenaren.

Nadat pitcher Marijn Mast was gewisseld kwamen de Blue Hawks op stoom en scoorden door onder andere twee keer 4 wijd, 5 honkslagen en wat slordigheden in Emmer verdediging nog eens 6 runs. Eindstand 8-1.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het 2e herenteam van Robur ’58 uit Apeldoorn op het programma.

Bedrocks jeugd

De Emmer jeugd teams deden het een stuk beter in tegenstelling tot de heren. In Hengelo wonnen de Bedrocks pupillen met 6-9 van Giants. De Emmer aspiranten hadden in Winschoten weinig moeite met WHSC, wat bleek uit de 9-28 eindstand.

Programma Meerdijk

Vrijdag 10 mei
19.30 uur Recreanten – WHSC
Zaterdag 11 mei
11.00 uur Pupillen – Tex Town Tigers Enschede
14:00 Aspiranten – The Blokes Veendam
Zondag 12 mei
14.30 uur Heren 1 – Red Caps Leusden

(Foto Bert Springer)