Stijgend aantal deelnemers 14e Rundeloop Zwartemeer

Regio/Zwartemeer – De Rundeloop wordt dit jaar voor alweer de 14e keer in Zwartemeer georganiseerd. Dit jaar is de loop, met een stijgend aantal inschrijvingen, is op zaterdag 15 juni.

Meer in beweging

Een actieve omgeving, dat wil toch iedereen. Dat willen we zeker in Zwartemeer. Daarom organiseert de Stichting Cultuur, Recreatie en Toerisme ook dit jaar, voor de 14e keer de Rundeloop in Zwartemeer. De Rundeloop is een jaarlijks terugkerende loopwedstrijd in Zwartemeer. De opzet is om vooral mensen uit de directe omgeving in beweging te krijgen: van 5 tot 85 jaar.

“Laagdrempelig” zegt voorzitter Leo Hoogenberg

Hoogenberg: “De Rundeloop brengt mensen in beweging: het maakt je fit en daardoor voel je je beter en is geschikt voor jong tot oud: van een 5 jarig meisje bij de kabouterloop, tot de oudere jongere van 70, die de 10 km loopt, maar ook de vriendengroep, die de estafette loopt. De Rundeloop is daardoor laagdrempelig: lekker dichtbij, in een vertrouwde omgeving tegen geringe kosten en met je familie en bekenden als supporters. Bewegen wordt daarmee een sociale gebeurtenis en maakt dat je je goed voelt.”

Hoogenberg vervolgt: “Wij hebben als bestuur de ambitie om de Rundeloop, nog meer dan nu al is, te laten leven. Het aantal deelnemers was in de afgelopen jaren al rond de 300 totaal. We willen nog meer mensen in beweging krijgen.”

“Wel ambitie, maar niet de grootste”

“De organisatie is er klaar voor, de vrijwilligers willen het oppakken, en de lopers zetten hem het op een lopen. Prachtig om te zien, hoe de Rundeloop elk jaar weer zoveel mensen van jong tot oud in beweging krijgt. Is het niet als loper, dan wel als vrijwilliger en met hulp van de sponsoren. We willen zeker niet het grootste loopwedstrijd worden, maar we hebben wel de ambitie om nog meer mensen in actie te krijgen.”

Nieuw: digitale tijdsregistratiesysteem

“Vorig jaar hebben we voor het eerst het nieuwe parcours in gebruik genomen, en dat vonden de lopers echt fantastisch. Dat doen we nu dus ook zeker weer. Het traject start en finisht in het centrum, maar voert grotendeels langs het oude riviertje de Runde. Fijn is ook, dat we de jeugd ook dit jaar weer door loopclinics kunnen stimuleren om verantwoord vertrouwd te raken met hardlopen. We zijn ook blij met ons nieuw digitale tijdsregistratiesysteem waardoor het nog interessanter wordt voor de meer geoefende loper. We verwachten veel lopers en toeschouwers en dus ook veel gezelligheid”.

Programma en informatie zaterdag 15 juni

17.00 uur start jeugdloop 2 km
17.30 uur start jeugdloop 1 km
17.45 uur start kabouterloop
18.00 uur estafette loop (bij voldoende deelname)
18.30 uur prijsuitreiking jeugdloop
18.15 uur sluiting inschrijving wedstrijdloop en afsluiting parcours

5 en 10 km, controle parcours motorrijder

19.00 uur start 5 en 10 km
19.20 uur finish winnaar 5 km
19.35 uur finish winnaar 10 km
20.30 uur prijsuitreiking

Zie voor meer informatie en aanmelding: www.rundeloop.nl

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

Lees ook:

Inschrijving Rundeloop 2019 Zwartemeer geopend

error: De inhoud van deze website is beschermd !!