Herinrichtingswerkzaamheden Europaweg Schoonebeek

Schoonebeek – De komende tijd wordt er hard gewerkt aan de Europaweg. Het gaat om het gedeelte vanaf het centrum tot iets voorbij de rotonde (N853/N863).

De riolering wordt vervangen, er komt een regenwaterriool en het openbaar gebied wordt opnieuw ingericht, en er worden bomen gekapt. In een eerder stadium is al het andere gedeelte van de Europaweg aangepakt.

Openbaar gebied

Het openbaar gebied ondergaat een ware metamorfose. De weg, fiets- en voetpaden worden opnieuw aangelegd. In overeenstemming met de Erkende Overlegpartner Schoonebeek (EOP) kappen we 22 bomen langs de rijbaan.

Ervaring vanuit de vorige fases leert dat de bomen, die soms erg dicht op de rijbaan of fietspad staan, niet goed gedijen na de werkzaamheden.
Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, worden er circa 35 nieuwe Allee-bomen Tilia Cordata Rancho, geplant.

Regenwaterriool

Om het relatief schone regenwater te scheiden van het vuile water van toilet, douche, wasmachine en keuken komt er een apart regenwaterriool. Bij de waterzuivering scheelt dit werk en uiteindelijk ook geld. Ook huizen kunnen hierop aangesloten worden. De regenpijpen gaan dan met een aparte buis onder de tuin of oprit door naar het regenwaterriool. Eigenaren binnen het betreffende werkgebied kunnen hier, eenmalig, gratis gebruik van maken.

Planning en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Europaweg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Oldenhuis Gratamaweg.

Om de aanliggende woningen en bedrijven bereikbaar te houden wordt er in fases gewerkt:
April 2019: kappen bomen Europaweg
Voor/tijdens  zomervakantie: Werkzaamheden Gedempte Bargerbeek en De Mente
Na de zomervakantie: opnieuw werkzaamheden Europaweg

error: De inhoud van deze website is beschermd !!