Inwoners gemeente Emmen kunnen weer ‘Zonnelening’ aanvragen

Emmen/Regio – Inwoners van de gemeente Emmen kunnen vanaf maandag 1 april weer een ‘Zonnelening’ aanvragen. In 2019 is hiervoor 2,3 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Inwoners kunnen de zonnelening onder andere gebruiken om te investeren in zonnepanelen of een zonneboiler.

Zonnepanelen of een zonneboiler?

Wethouder René van der Weide: “De belangstelling voor de zonnelening is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. We stimuleren inwoners graag bij het duurzamer maken van hun woning. De zonnelening is een goede stimulans om zonnepanelen of een zonneboiler te kopen. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. De aanschaf is dus goed voor het milieu en voor de portemonnee.”

Dak geschikt voor zonnepanelen?

Met een zonnekaart is binnen een paar minuten te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook meteen aan wat jouw dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement. De kaart is te bekijken op www.zonnekaart.nl.

Aanvragen

De lening is voorzien van een rentevoordeel, zodat inwoners gunstig kunnen lenen. Meer informatie staat op emmengeeftenergie.nl/zonnelening De provincie Drenthe en de gemeente Emmen betalen de zonnelening gezamenlijk.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!